İngiltere'de geniş çaplı araştırma: En çok arıza elektrikli arabalarda

Düzenleyen:
İngiltere'de geniş çaplı araştırma: En çok arıza elektrikli arabalarda

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiltere’de 48.000 araç sahibi üzerinde yapılan araştırmada, sadece elektrikle çalışan arabaların diğer türdeki araçlara göre daha fazla arızalandığı ortaya çıktı.

İngiltere'de yapılan bir araştırma elektrikli araçlarla ilgili ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.  Which? isimli kuruluş 48.000 araç sahibi üzerinde bir çalışma yaptı. Çalışmada sadece elektrikle çalışan arabaların diğer türdeki araçlara göre daha fazla arızalandığı öğrenildi.

YÜZDE 31'İ 2021'DE EN AZ BİR KERE ARIZALANDI

En eskisi 4 senelik olan “yeni” arabalar üzerinde yapılan araştırmada, elektrikli araç sahiplerinin yüzde 31’i araçlarının 2021’de en az bir kere arızalandığını ifade etti.

TAMİRDE DAHA FAZLA  KALIYOR

Bu oran benzinli araçlarda yüzde 19, dizel arabalarda yüzde 29 olarak gerçekleşti. Elektrikli araçların tamirde kaldığı süre de daha fazla. 

Elektrikli araçların tamirde kaldığı süre de daha fazla. Benzinli araçlar senede ortalama 3 günü tamirde geçirirken elektriklilerde bu süre 5 gün.

HİBRİT ARAÇLAR EN GÜVENİLİRİ

Araştırmada en güvenilir araçların, kendi kendilerine şarj olan hibrit arabalar olduğu belirlendi. Bunlarda bir sene içinde arıza oranı sadece yüzde 17.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...