ABD men etti, Huawei yaptı! Yıllardır olmayan özellik yeni telefonda ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: ShiftDelete
- Güncelleme:
ABD men etti, Huawei yaptı! Yıllardır olmayan özellik yeni telefonda ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / ShiftDelete

Huawei, yeni akıllı telefonları Mate 60 serisinde yıllardır cihazlarında yer veremediği bir özelliği kullanıma sundu. ABD ambargolarına karşı sıkı bir direniş içinde olan Çinli teknoloji devi, 5G özellikli telefonlarını satışa çıkardı.

Çinli teknoloji devi Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'nin 2019’da şirketi kara listeye almasının ardından birçok yaptırımla ve ambargolarla karşılaştı. Google hizmetlerini ve 5G teknolojisini kullanması bile yasaklandı. Google'ın işletim sistemi Android'ten men edilen Huawei, HarmonyOS işletim sistemini geliştirdi. Huawei, ABD'nin sert yaptırımlarına karşı güçlü bir şekilde direndi. 

Nihayetinde, Huawei'nin yeni akıllı telefonlarında uzun süredir kullanamadığı 5G teknolojisini sunmaya başladığını görüyoruz. Huawei Mate 60 serisi telefon modelleri 5G desteğiyle piyasaya çıktı. 

ABD men etti, Huawei yaptı! Yıllardır olmayan özellik yeni telefonda ortaya çıktı

HUAWEI 5G'Lİ TELEFONLARA DEVAM EDECEK

Huawei'nin geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü Mate 60 serisi, 5G desteğine sahip ilk modeller oldu. Üstelik şirketin, 5G teknolojisini gelecekteki telefonlarında da kullanacağı ortaya çıktı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgiler, teknoloji devinin, 2022 yılında tanıtılan Huawei Pocket S'in halefi üzerinde çalışma yaptığını öne sürüyor. Tasarımıyla Samsung Galaxy Z Flip ailesine rakip olan katlanabilir telefon, 5G‘yi de bünyesinde barındıracak. Henüz ismi ve özellikleri belli olmayan cihaz, yaptırım kararından sonra gelen ilk 5G’li katlanabilir telefon olacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: ShiftDelete
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...