'Her yıl yeni iPhone'a gerek var mı?' Apple CEO'su Cook merak edilen soruyu cevapladı

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
'Her yıl yeni iPhone'a gerek var mı?' Apple CEO'su Cook merak edilen soruyu cevapladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Apple CEO'su Tim Cook, yeni bir röportajda merak edilen sorulara cevap verdi. Tim Cook, şirketin neden her yıl yeni bir iPhone modeli çıkardığını da söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin neden her yıl yeni bir iPhone çıkardığına, gelecekteki iPhone modellerinin nasıl olacağına, karbon ayak izini azaltmak için kişisel olarak neler yaptığına ve birçok merak edilen konuya açıklık getirdi. Danimarka'daki bir Apple veri merkezinde ve güneş enerjisi tesisinde çekilen kısa röportaj, esas olarak Cook'un çeşitli çevresel sorunlara karşı bakış açısını temel alıyor.

Cook, Apple'ın çevresel hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerji ve geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımı konusunda hâlâ yapacak daha çok işi olduğunu söyledi.

'HER YIL YENİ IPHONE İSTEYENLER İÇİN HARİKA' 

Cook, "Gerçekten her yıl yeni bir iPhone'a ihtiyaç var mı?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Bence her yıl bir iPhone'a sahip olmak isteyenler için harika bir şey. Yaptığımız şey ise insanların telefonlarını takas etmelerine izin vermek. Eğer hala çalışıyorsa o telefonu tekrar satabiliriz, çalışmıyorsa da onu parçalara ayırmanın ve yeni bir iPhone yapmak için gerekli malzemeleri almanın yollarını buluyoruz." 

Röportajı yapan kişi daha sonra iPhone'un 20 veya 30 yıl sonra nasıl olacağını sordu. Tim Cook bu soruya ise şöyle bir cevap verdi:

"Karbon nötr olacağını düşünüyorum. Açıkçası şu anda olduğundan çok daha ileride olacağını düşünüyorum ancak bu konuda size tüm sırlarımızı vermek istemem. Sadece çevre açısından bakıldığında karbon nötr olacağını söyleyebilirim."

Tim Cook'un çevrecilik çabalarına destek olmak için kişisel olarak ne yaptığı sorulduğunda ise Apple CEO'su, "Elektrikli araba kullanıyorum. Plastik ürünleri kullanmaktan kaçınıyorum. Geri dönüşüm yapıyorum. Kompost yapıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum." dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...