Hayatın bir parçası: En çok kullanılan emojiler belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayatın bir parçası: En çok kullanılan emojiler belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medyanın gelişimi sayesinde emojiler, çevrim içi iletişimin büyük bir parçası haline geldi. Emojiler, mesajlarda ya da paylaşımlarda konuya uygun seçenekle yerini alıyor. Emojipedia da bunu araştırarak en çok kullanılan emojileri açıkladı.

İlk kez 1998 yılında çıkan emojiler, çevrim içi iletişimide yerini aldı. Hatta sosyal medya platformları ve anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımının artış göstermesiyle emojiler, hayatın bir parçası haline geldi. Emojipedia, 17 Temmuz Dünya Emojiler Günü'nde emojilerin kullanımına ilişkin verileri paylaştı. 

EMOJİ KULLANIMI, ARTIŞ GÖSTERDİ

Emojipedia'nın açıkladığı verilere göre emoji kullanımı, küresel olarak arttı. Twitter paylaşımları bazında yapılan araştırmaya göre 2013 yılında tweetlerin sadece yüzde 4'lük kısmında emoji bulunuyordu. 2023 yılında ise artık tweetlerin yüzde 26'sında emoji bulunuyor. Yani on yıllık süre içinde sadece tweetlerde yüzde 22'lik bir artış oldu.

Hayatın bir parçası: En çok kullanılan emojiler belli oldu

En çok kullanılan emojiler ise şaşırtmadı. İlk sırada gülerken gözünden yaşlar gelen emoji bulunuyor. Listenin devamı ise şu şekilde ilerliyor:

  • Gözünde kalpler olan emoji  
  • Kalpli öpücük yollayan emoji  
  • Tamam işareti yapan el emoji
  • Gözünden yaşlar gelerek ağlayan emoji 
  • Yana bakan neşesiz emoji 
  • Gülen gözleri olan mutlu emoji 
  • Yorgun yüz emoji 
  • Dişleri görünerek gülen emoji 
  • Sinsi surat emoji 

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu araştırma verileri sadece Twitter ile sınırlandırıldı. Ek olarak WhatsApp, Telegram ve Instagram gibi farklı platformlarda da emojiler yoğun olarak kullanılmaya devam ediyor. Emojiler, çevrim içi sohbet üzerinden duygu ve düşüncelerin karşı tarafa daha doğru bir biçimde iletilmesini sağlıyor.

(Kaynak: Android Central ve Emojipedia)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...