Havada ve suda gidebiliyor: Dünyanın ilk lüks spor hovercraftı

Düzenleyen:
Havada ve suda gidebiliyor: Dünyanın ilk lüks spor hovercraftı

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiltere'de havada ve suda gidebilen dünyanın ilk lüks spor hovercraft aracı geliştirildi. Elektrikle çalışan aracın son hızı saatte 100 kilometre, menzili ise 200 kilometre. Fiyatının ise 100 bin dolar yani Türk lirasıyla 1 milyon 360 bin TL olması bekleniyor.

İngiltere'de saatte 100 kilometre hızla hem karada hem de suda gidebilen dünyanın ilk üstü açık ve spor hovercraft aracın  100 bin dolarlık (1 milyon 360 bin TL) fiyatıyla bu yaz satışa çıkabileceği öngörülüyor.

Arosa adı verilen konsept araç, adını İngiliz mühendis ve kurucu Michael Mercier'den alan Von Mercier firması tarafından tasarlandı. Maksimum hızı 100 km olan aracın ortalama 65 km/s hızla gidildiğinde 194 kilometre menzili olduğu belirtildi ve yerden 18 santimetre yükseklikte olan tasarımıyla suya girdiği anda ortaya çıkan hava yastığı sayesinde suda rahatlıkla gidebildiği vurgulandı.

Araç, savaş uçağı gibi oturma düzenine sahip açık bir kokpite, gizli arka tekerleklere ve dijital bir gösterge panosuyla öne çıkıyor.

Ayrıca Arosa, tampon piliyle daha kısa hız patlamaları için elektrik depoluyor ve üç elektrik motoruna güç sağlayan bir benzinli motordan oluşan bir hibrit-elektrik aktarmaya sahip.

Hovercraft'lar zaman zaman kontrol edilemez olmalarıyla bilinir ancak Von Mercier firması gelişmiş yön kontrol sistemi üstün manevra kabiliyeti vaat ederken, bunun sürücünün kolaylıkla durmasını, dönmesini, geri ve ileri gitmesini sağladığı belirtiliyor.

Başlangıçta Arosa'nın 50 modelini yapacağını söyleyen Von Mercier firması, ilk etapta yaklaşık 180 müşterinin Arosa’yı satın almak için talep oluşturduğunu belirtti.

Aracın yaza kadar satışa çıkarılmasını planladığını belirten firma Arosa’nın yasal olarak halka açık yollarda kullanılamayacağınıda vurguladı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...