Haluk Bayraktar'dan Almanya'ya manidar 'Eurofighter Typhoon' cevabı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Haluk Bayraktar'dan Almanya'ya manidar 'Eurofighter Typhoon' cevabı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz Türkiye’ye satışı gerçekleşecek Eurofighter Typhoon uçakları için rest çekti. Almanya’nın kararına ‘KIZILELMA’ ile cevap veren BAYKAR müdürü Haluk Bayraktar ise ambargoların Türk Savunma Sanayisini ve yerli teknolojileri geliştirdiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze’deki katliamlar sonrası İsrail'i kınaması dünya genelinde de büyük yankı uyandırdı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Erdoğan’ın bu çıkışı sonrası Türkiye’ye satışı gerçekleşecek Eurofighter Typhoon uçakları için rest çekti. 

BAYKAR Teknoloji’nin Genel Müdürü ve TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Bayraktar, Almanya’nın kararına yerli ve milli teknolojilerin ambargolarla geliştiğine vurgu yaparak  tepki gösterdi.

Bloomberg'in sitesinde yer alan haberi sosyal medya hesabından paylaşan Haluk Bayraktar, mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Teknolojik ilerlemenin hızı insanlı jet uçaklarını uçurmanın giderek daha riskli hale geleceğini gösteriyor. Yakın gelecekte muharebe sahasındaki platformlar büyük oranda insansız sistemlere dönüşecek.

YASAKLAR GELİŞİM İÇİN AVANTAJA DÖNÜŞECEK

Bu uçakları vermemeleri tıpkı kendi SİHA'larımızı geliştirmemize yol açtığı gibi ülkemizdeki savunma ekosisteminin hızla gelişmesi için de avantaj sağlayacak.  

KIZILEMA DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAK

Yenilikçi teknolojileri geliştiren bir ülke olmamız gelecekte çok daha güçlü bir bir noktaya ulaşmamıza olanak verecek. Bu nedenle projesini tamamen öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz Bayraktar #KIZILELMA'nın dünyanın en gelişmiş insansız savaş uçağı olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" 

https://twitter.com/haluk/status/1725166009982632258

EUROFİGHTER TYPHOON’LAR İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda "Eurofighter Typhoon" tedariki için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, İngiltere ve İspanya’nın anlaşmaya 'evet' dediğini ancak Almanya'yı razı etmek için de yine iki ülkenin çalıştığını belirtti.Güler, “O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz." diye konuştu.

EUROFİGHTER TYPHOON’UN ÖZELLİKLERİ

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, çift motorlu, delta kanatlı bir avcı uçağı.

Tasarımı Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapıldı. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerinden.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...