Güneş aracı Dünya ve Ay'ın göz alıcı fotoğraflarını yakaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Güneş aracı Dünya ve Ay'ın göz alıcı fotoğraflarını yakaladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hindistan'ın geçtiğimiz günlerde uzaya fırlattığı Güneş aracı, yolculuğu devam ederken Dünya ve Ay'ın görüntülerine çekiyor.

Hindistan'ın Güneş'in en dış katmanını ve Güneş rüzgarlarını gözlemlemek için fırlattığı uzay aracı Aditya L-1, yol üzerinde Dünya ve Ay'ın fotoğraflarını çekiyor. Hindustan Times'ın haberine göre, Aditya L-1'in 4 ay sürmesi öngörülen uzay yolculuğu devam ediyor.

Hindistan Uzay Araştırmaları Merkezinden (ISRO) yapılan açıklamada, kendisiyle beraber taşıdığı yükleri selfie ile çeken uzay aracının, Dünya ve Ay'ın fotoğraflarını da yakaladığı bildirildi.

https://twitter.com/isro/status/1699663615169818935

GÜNEŞ'İN BİLİNMEYENLERİNİ KEŞFEDECEK

Uzay aracının, Güneş üzerinde detaylı inceleme yapmak için 7 farklı cihaz taşıdığı belirtilen açıklamada, 4'ünün Güneş'ten gelen ışığı gözlemlemeye, 3'ünün de plazma ve manyetik alanların parametrelerini ölçmeye yaradığı kaydedildi.

Aditya L-1'in, Dünya'dan Güneş yönünde 1,5 milyon kilometre uzaklıkta bulunan Lagrange 1 noktası etrafında bir yörüngeye yerleştirilmesi planlanıyor.

Güneş aracı Dünya ve Ay'ın göz alıcı fotoğraflarını yakaladı

ISRO, 3 Eylül'de Aditya L-1'in başarıyla fırlatıldığını bildirmişti. Güneş'in en dış katmanını ve Güneş rüzgarlarını gözlemlemek için fırlatılan uzay aracının, ISRO'nun Güneş gözlemi odaklı ilk misyonu olduğu kaydediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...