Günde 20 dakikadan fazla koşmak öldürüyor

Günde 20 dakikadan fazla koşmak öldürüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Kilo vermek, stresi azaltmak, kan basıncını düşürmek gibi faydaları olan koşmanın genç yaşlarda ölüme yol açabileceği tespit edildi.

Haftada 2.5 saatten fazla uzun mesafe koşucuların hiç koşmayanlar kadar hayat ömrünün kısaldığı ortaya çıktı. Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin yıllık toplantısında açıklanan araştırmaya göre sağlık için faydalı olan orta ölçüde (haftada 1/1.5 saat) koşmak. Orta Amerika Kalp Enstitüsü Koruyucu Kardiyoloji Müdürü James O'Keefe, haftalık makul bir seviyede koşanların yüzde 40-25 arası değişen bir oranda hayat sürelerinin ortalama 6 sene uzadığını ifade etti. Çok fazla koşmanın stresi artırdığı ve domino etkisi yaparak başka rahatsızlıklara da sebep olabileceği keşfedildi. Düzenli ve aşırı derecede egzersiz yapmanın kalbin şeklini değiştirip, vücuda başka zararlar verdiği belirtiliyor. O'Keefe, egzersiz yapmak konusunda insanların hevesini kırmak istemediklerini dile getirerek, kardiyo dışında mutlaka yoga, pilates gibi forma sokan egzersizleri de yapmayı tavsiye ediyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...