Google'den dev hamle: Yapay zeka destekli Arama geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'den dev hamle: Yapay zeka destekli Arama geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka başlı başına birçok alanda insanlara yardımcı oluyor. Teknoloji şirketleri bunun dışında hizmetlerine de yapay zeka desteği ekleyerek kullanıcılarına daha gelişmiş seçenekler sunuyor. Google Arama'nın da yapay zeka desteği alacağı ortaya çıktı. Peki bu durum neleri değiştirecek? Habere göz atalım.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT doğal dili anlama yeteneğine sahip. Bu nedenle son dönemlerde arama motorları yerine ChatGPT öne çıkmaya başladı. Microsoft arama motoru Bing'e yapay zeka desteği eklerken Google da sohbet robotu Bard'ı çıkardı. Teknoloji devi şirketten şimdi yeni bir hamle geliyor.

GOOGLE ARAMA İÇİN YAPAY ZEKA DESTEĞİ GELİYOR

Google I/O 2023 gelecek hafta gerçekleşecek. Teknoloji devi şirketin gelecek hafta gerçekleşecek etkinlikte yapay zeka alanında yeni çalışmalarını sunması bekleniyor. Hatta Google Arama için yapay zeka desteği geleceği ortaya çıktı.

Yapay zeka destekli Google Arama; sosyal medya gönderileri için öneri, kısa video içeriği, yapay zeka tabanlı sohbetlerle oluşturulan arama sonuçları gibi hizmetler verecek.

The Wall Street Journal tarafından paylaşılan habere göre yapay zeka destekli Google Arama doğal dili anlama özelliği sayesinde daha insani, kişisel ve görsel odaklı olacak.

Şirket sözcüsü, konuyla ilgili detay vermese de yapay zekanın hızlı gelişen bir sektör olduğunu ve bu yeniliklerden Google Arama'nın da etkileneceğini belirtti. Ek olarak da yapay zeka destekli Google Arama'nın daha nitelikli, video ve görsel içerikli sonuçları listeleyeceğini paylaştı.

Yine şirket tarafından gelen açıklamalara göre YouTube da yapay zeka desteğinden etkilenecek. Bu nedenle de Google ve YouTube'un TikTok benzeri akışa sahip olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Google Mesajlar uygulamasına da yapay zeka desteği gelecek. Böylece yapay zeka, kişi yerine iletilere cevap vererek kullanıcılarına yardımcı olacak.

(AndroidPolice)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...