Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'ın anısına Doodle sürprizi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'ın anısına Doodle sürprizi

TEKNOLOJİ Haberleri

Arama motoru devi Google, önemli tarihlerde ve olayların yıl dönümlerinde 'Doodle' hazırlayarak kullanıcılarını bilgilendiriyor. Bugün de gök bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel yapılan 'Doodle' Google'a girenleri karşılıyor.

Google, ana sayfasında bugüne özel hazırladığı 'Doodle'da, "Nüzhet Gökdoğan'ın 113. yaş günü. Bugünün Doodle'ı, Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcilerinden biri olarak tanınan Türk astronom ve matematikçi Nüzhet Gökdoğan'ı anıyor." ifadeleri kullanıldı. 'Doodle'da gezegen ve kitap görsellerinin yanı sıra Gökdoğan'ın çizgi görseline yer verildi.

Doodle'a tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910'da İstanbul'da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'ın anısına Doodle sürprizi

İLK KADIN DEKAN OLDU

Peki, Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan kimdir? Gökdoğan, 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına seçilerek ilk kadın dekan unvanını aldı.

Doodle'ın ne olduğunu açıklamak gerekirse, Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...