Google'dan Play Store temizliği: Popüler uygulama mağazadan kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: TGRTHaber
- Güncelleme:
Google'dan Play Store temizliği: Popüler uygulama mağazadan kaldırıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TGRTHaber

Google, kullanıcıların verilerini korumak için sık sık Play Store'daki uygulamaları güncelleyerek gerekli gördüğünü kaldırıyor. Fakat teknoloji devi Google, son temizlikle sevilen bir uygulamayı da mağazadan kaldırdı.

Google, Android mağazası Play Store'u düzenli olarak temizliyor. Çünkü geliştiriciler, uygulamaların arka planında kullanıcı verilerini ele geçirerek kullanıyor ve bu da güvenlik ihlallerine neden oluyor.

Teknoloji devi Google yine Play Store mağazasında geniş bir temizliğe başladı. Fakat yapılan son temizlikte Android kullanıcılarının sevdiği bir uygulama da mağazadan kaldırıldı.

GOOGLE, SD MAID UYGULAMASINI DA KALDIRDI

Google, Play Store'daki kötü amaçları uygulamaları kaldırırken temizlik uygulamalarına da el attı. Teknoloji devi şirket, kötü amaçlı olan temizlik uygulamalarını da mağazadan kaldırdı. 

Firmanın kaldırdığı uygulamalar arasında Android kullanıcılarının oldukça sevdiği ve temizlik için direkt olarak yöneldiği SD Maid yer alıyor. SD Maid'in Google tarafından Play Store'da kaldırılması üzerine geliştiricisi Reddit üzerinden tepki gösterdi.

Geliştirici tarafından belirtilene göre SD Maid uygulamasında kullanıcı gizliliğini ve verilerini takip etmelerini sağlayan herhangi bir risk yok. SD Maid dışında birçok temizlik uygulamasının geliştiricisi da Google'a aynı tepkiyi gösterdi. Geliştiriciler, Google'ın uygulamalarını haksız yere kaldırdığını açıklıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki SD Maid, hala depolama servisi GitHub'da bulunuyor. Google'ın belirttiği gibi gizlilik ya da güvenlik sorunu olsaydı ilk olarak GitHub tarafından kaldırılacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TGRTHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...