Google'dan pinatalı doğumgünü kutlaması

Google'dan pinatalı doğumgünü kutlaması

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, 15. doğumgünü için kullanıcılara pinata oynayabileceğim biz doodle hazırladı.

Google için Larry Page ve Sergey Brin isimli iki Stanford Üniversitesi öğrencisinin 1998 yılında bir araya gelip internet dünyasında çığır açan bir buluşa imza atmalarının üzerinden tam 15 yıl geçti. Google'ın doğum günü olarak 27 Eylül'ü seçmesi ise aslında ilginç. Çünkü şirketin kuruluş tarihi 27 Eylül değil. Google doğum gününü 2005 yılına kadar 7 Eylül olarak kutladı. 2005'te tarihi 27 Eylül olarak değiştirdi. Sebep olarak ise arama motorunun endekslediği rekor sayıdaki sayfanın duyurusuyla aynı zaman getirme istediği olduğu açıklandı. Google'ın zaman karmaşası bununla da bitmedi. Kurumsal sayfalarında kuruluş tarihi olarak 7 Eylül 1998 yılı görünürken bu tarih sonradan açıklanamayan bir şekilde 4 Eylül olarak değiştirildi. 1996 yılında bir araştırma projesiyle hayatına başlayan Google, bugün bir milyondan fazla sunucunun çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğinin işlendiği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verilerin günlük 24 perabayt olduğu tahmin edilen bir dev haline geldi.
15. doğum gününe özel Pinata'lı doodle!
Google, 15. doğum günü için pinata oyununun oynandığı hareketli bir doodle hazırladı. Meksika'ya özgü bir parti oyunu olan pinata, genellikle kağıt veya kumaştan yapılmış içi şeker veya oyuncak dolu bir makete vurarak hediyelerin çıkarılması mantığına dayanıyor. Doodle'da kullanıcının pinataya 10 kez vurma hakkı var. Space tuşu, fare veya mobil cihazlarda ekrana dokunarak kullanılan sopa ile mümkün olduğu kadar çok şeker toplamak amaçlanıyor. Google harflerinin birer misafir olduğu doğum günü partisinde ikinci "g" harfi pinata oyununu oynayan kişi olarak gözleri kapalı görülüyor. Diğer harfler ise "g" harfi sopayla pinataya vurdukça seviniyor ve zıplıyor. Doodle'da ayrıca üzerinde internet devinin 15. yaşını simgeleyen 1 ve 5 harflerinin bulunduğu bir kek de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...