Google'dan fiyat performans ürünü telefon: Pixel 7a tanıtıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'dan fiyat performans ürünü telefon: Pixel 7a tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Geleneksel Google I/O etkinliği bugün başladı. Teknoloji devi şirket, etkinliğin ilk gününde merakla beklenen akıllı telefon Pixel 7a modelini tanıttı. Akıllı telefon teknik özellikler ve fiyat etiketi bakımından tam olarak fiyat performans ürünü.

Google'ın geleneksel hale gelen I/O etkinliği bugün başladı. Teknoloji devi şirket, etkinliğin ilk gününde orta segmentte yer alan fiyat performans ürünü Pixel 7a modelini tanıttı. Pixel 7a, gücünü 5 nanometre sürecinden geçen Tensor G2 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci; iki  adet 2.85 GHz hızında Cortex-X1, iki adt 2.35 GHz hızında Cortex-A78 ve dört adet 1.8 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip. Grafik işlemci ihtiyacını Mali-G710 Mp07 ile sağlıyor.

GOOGLE PIXEL 7A TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TASARIMI

Google Pixel 7a; 6,1 inç büyüklüğünde, 90 Hz yenileme hızında Full HD Plus OLED ekrana sahip. Kavisli kenarlara sahip model, parmak izi okuma ve yüz tanıma teknolojisine sahip. Ekranın orta kısmında yerleştirilmiş delik tasarımlı 13 Megapiksel özçekim kamerası yer alıyor. Ek olarak ekranın Gorilla Glass 3 ile de korunduğunu belirtmek gerekiyor.

Google'dan fiyat performans ürünü telefon: Pixel 7a tanıtıldı

Akıllı telefonun arka panelinde de 64 Megapiksel ana ve 13 Megapiksel ultra geniş açılı olmak üzere ikili kamera kurulumu yer alıyor. 20W hızlı şarj desteği sunan Pixel 7a, 4.400 mAh bataryaya sahip. Telefon bu özellik sayesinde 72 saat kullanım ömrü sunuyor. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki cihaz suya ve toza dayanıklı olarak geliştirildi.

8 GB RAM ve 128 GB depolamayla satılacak model, yazılım yönünden de Android 13'ü destekleyecek. Siyah, beyaz, turuncu ve mavi olmak üzere farklı renk seçeneklerinde olan Google Pixel 7a için fiyat etiketi de 499 dolar olarak açıkladı. Fakat belirtmek gerekiyor ki Google henüz akıllı telefonlarını Türkiye pazarına sunmuyor.

(9To5Google)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...