Google'dan dil bilgisi hatalarına son verecek araç: Proofread

Düzenleyen: / Kaynak: Android Authority
- Güncelleme:
Google'dan dil bilgisi hatalarına son verecek araç: Proofread

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Authority

Google, uzun süredir farklı alanlara hizmet veren yapay zeka araçları üzerinde çalışıyor. Teknoloji devi, son olarak dil bilgisi hatalarına son verecek yeni bir yapay zeka destekli araç geliştirdi. Proofread adındaki araç, kullanıcıların dil bilgisi hatasını en aza indirecek.

OpenAI'ın ChatGPT'yi sunmasından beri yapay zeka çalışmaları hız kazandı. Büyük teknoloji şirketleri, farklı alanlarda yapay zeka araçları geliştiriyor. Söz konusu şirketler arasında tabii ki Google da yer alıyor. Google, son olarak "Proofread" adında yapay zeka destekli bir araç geliştirdi. Proofread, adından da belli olduğu gibi dil bilgisi hatalarını en aza indirecek.

PROOFREAD, GBOARD UYGULAMASINA DAHİL EDİLDİ

Android Authority tarafından bugün yayınlanan habere göre Google, akıllı klavye görevi gören Gboard isimli uygulamasına Proofread adında bir araç entegre etti. Yapay zeka destekli araç, kullanıcıların metin yazarken dil bilgisi hatalarını en aza indirecek.

Gboard kullanıcılarının Proofread aracını kullanmak için etkinleştirmesi gerekecek. Etkinleştirilen araç, yazım kuralları ve dil bilgisi hatalarını kontrol ettikten sonra düzeltmek için öneriler sunacak. Hataların direkt olarak kendi kendine düzelmesini isteyen Gboard kullanıcıları, "Düzelt" seçeneğini tercih edebilecek.

Proofread, şu anda Gboard beta 13.4 sürümünde test ediliyor. Yapay zeka destekli aracın kararlı Gboard sürümüne ne zaman geleceği belli değil. Gboard, ilk olarak iOS kullanıcıları tarafından geliştirilse de Android kullanıcıları tarafından da indirilebiliyor. Gboard içinde kaydırarak metin yazma, metnin otomatik olarak başka bir dile çevrilmesi gibi birçok işlevsel özellik bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...