Google'dan Chrome kullanıcılarına sürpriz güncelleme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'dan Chrome kullanıcılarına sürpriz güncelleme

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, Chrome tarayıcısında büyük bir güncelleme yaptı. Güncelleme hem mobil hem de masaüstü sürümleri kapsıyor.

Google, Chrome tarayıcısında önemli bir güncelleme yaparak yeni özelliklerini duyurdu. Özellikler hem mobil hem de masaüstü sürümüne geldi. Yenilikler birçok cihazda şimdiden görüldü, bazı cihazlara ise ilerleyen günlerde ulaşması bekleniyor. Bu arada, yeni mobil özellikler, arama sürecini iyileştirmeye odaklanırken, masaüstünde ise webden dosya indirme ve dosyalara erişme yöntemi daha kolay hale geldi. İşte Chrome güncellemesiyle gelen yenilikler...

MOBİL CHROME HAREKETLENDİ

Chrome mobilde, yeni bir web sayfasında artık 'Trend olan aramalar' adlı bir kategori gösterilecek ve siz arama çubuğuna yazarken artık en viral 10 arama sorgusu çıkacak (önceden 6 sorgu çıkıyordu).

Google'dan Chrome kullanıcılarına sürpriz güncelleme

Benzer şekilde, İstanbul'daki en iyi hamburgercileri gösteren bir web sitesinde olduğunuzu varsayalım; bu durumda, üstteki URL'ye tıkladığınızda ilgili aramalar aşağıda 'Bu sayfayla ilgili' adlı yeni bir kategoride görünecek. Ayrıca, o içerikteki bir kelimeye dokunabilir ve o bölgedeki oteller gibi keşfetmek istediğiniz diğer konuları görmek için 'Dokun ve Ara' özelliğini de kullanabileceksiniz. Dokun ve Ara, Android'e özelken, belirli kelimeleri bulmanın bir yolu olarak tarayıcılarda zaten mevcuttur.

MASAÜSTÜ CHROME'A GELEN YENİLİKLER NELER?

Masaüstü yani bilgisayarlar için Chrome tarayıcınıza gelince, ekranınızın alt kısmında beliren (ve kendiniz kapatmak zorunda kaldığınız) uzun bir çubuk şeklindeki indirme çubuğuna veda etme zamanı geldi. Bundan sonra, indirilenler tarayıcınızın sağ üst köşesinde, hesap resminizin hemen yanında görünecek.

Bu özelliğin dışında, bir şeyi kaydetmeye gittiğinizde, simgenin etrafında bir daire belirecek ve indirme işlemi bittiğinde maviye dönecek. Son 24 saat içinde kaydedilen herhangi bir şeyi görüntülemek için düğmeye tıklayabilir, belirli bir dosyayı içeren klasörü açabilir ve indirme işleminizi yeniden deneyebilir, duraklatabilir, devam ettirebilir veya iptal edebilirsiniz. Bir indirme şüpheli görünüyorsa Google yine de sizi uyaracak ve indirmeleri gerektiği gibi sürükleyip bırakmanıza izin verecek.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...