Google'dan ChatGPT rakibi yapay zeka şirketine büyük yatırım!

Düzenleyen: / Kaynak: Axios
- Güncelleme:
Google'dan ChatGPT rakibi yapay zeka şirketine büyük yatırım!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Axios

Google, OpenAI şirketine rakip olarak bilinen yapay zeka araştırma şirketi Anthropic'e devasa bir yatırım gerçekleştirdi.

Teknoloji devi Google, yapayzeka alanında yenilikçi projeler vaat eden bir şirket olan Anthropic'e 2 milyar dolar değerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Bu anlaşma, 500 milyon dolar tutarında acil bir yatırımı ve 1,5 milyar dolar tutarında açıklanmış bir tahmin olmaksızın geleceğe yönelik bir yatırımı kapsıyor. Bu da Google'ın şirkete en fazla yatırım gerçekleştiren şirketlerden biri haline getiriyor.

Kurulan bu dikkat çekici ortaklığın ilk adımı, Google'ın üretken yapay zekanın gelişimini tamamlamak için startup'a 300 milyon dolar aktardığı 2023 yılının başında atıldı. Ayrıca Amazon da tek seferde 4 milyar dolarlık yatırımla Anthropic şirketine desteğini göstermişti. Öte yandan Salesforce ve Slack de şirketin ortakları arasında yer alıyor.

ŞİRKET, OPENAI'NİN ESKİ ÇALIŞANLARI TARAFINDAN KURULDU

Yapay zeka şirketi Anthropic, ChatGPT sohbet robotunun geliştirilmesinden sorumlu olan OpenAI'nin eski çalışanları Dario ve Daniela Amodei kardeşler tarafından 2021 yılında kuruldu.

Google'dan ChatGPT rakibi yapay zeka şirketine büyük yatırım!

Şirket şu anda Beta aşamasında olan ve dil motorunun ikinci neslinde bulunan Claude adlı bir yapay zekaya sahip. Fakat bu AI hizmetinin farkı, Claude'un bir dizi kurala uyma, nezaket ve kibarlık da dahil olmak üzere rakiplerden daha etik davranma konusunda eğitilmesi oldu.

Google'ın yatırımındaki artış, Microsoft ile olan eski rekabeti güçlendiriyor. Şirket, OpenAI'nin en büyük yatırımcılarından biri durumunda ve şu anda ChatGPT'yi arama motoru Bing'e dahil ediyor.

Teknoloji devi Google şimdilik konuyla ilgili resmi bir yorumda bulunmadı. Öte yandn Anthropic'in iş planında bu yatırımın ne anlama geleceği de henüz bilinmiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Axios
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...