Google'dan büyük bir sürpriz!

Google'dan büyük bir sürpriz!

TEKNOLOJİ Haberleri

Özel günleri ana sayfasında yayınladığı doodle'larla kutlayan arama motoru Google, bugüne kadarki en büyük doodle'ı ünlü bilim-kurgu dizisi için hazırladı.

Doctor Who dizisinin 50. yılında Google'dan bir sürpriz geldi. Özel günleri ana sayfasında yayınladığı doodle'larla kutlayan arama motoru Google, bugüne kadarki en büyük doodle'ı ünlü bilim-kurgu dizisi için hazırladı. 8 bit büyüklüğünde bir oyun olan Doctor Who doodle'ının adı ise 'Whoodle' olarak belirlendi. Bu animasyonlu doodle için hazırlıklar 4 ay sürdü.
Google'ın hafızaya etkisi
Bilgiye daha hızlı ulaşmamızı sağlayan Google unutkanlığa neden olur mu? Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre; enerji harcamayan beyin tembelliğe alışıyor ve yakın zamanda neler olduğunu bile hatırlamak güçleşiyor.

VINE ŞİMDİ TÜRKÇE

Popüler video paylaşım uygulaması Vine artık Türkçe de dahil olmak üzere birçok dilde kullanılabilecek. Uygulamanın daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacak yenilik, son güncellemeyle geldi.

WINAMP DÖNEMİ BİTİYOR

Efsane müzik programının sonu
Müzik dinlerken bir kez olsun Winamp kullanmayan var mıdır acaba?
Bir dönemin en popüler müzik programı Winamp kapanıyor. Winamp'la ilgili tüm geliştirmeler, 20 Aralık'tan itibaren durdurulacak. Bu tarihten sonra, programı indirmek mümkün olmayacak; winamp.com sitesi ve ilgili servislere de ulaşılamayacak. Winamp 1997'de dijital dünyadaki yerini almıştı. Yapımcısı Nullsoft tarafından AOL'e satılan Winamp, 16 yıl sonra kapanma noktasına gelmiş oldu. Windows Media Player ile başarılı bir rekabet yürüten Winamp; müzik dinleme alışkanlıkları değişince giderek popülerliğini yitirdi hatta unutuldu. Internet hızının artması ve mobil cihazların yaygınlaşması gibi sebepler bunda etkili oldu. Efsane programı indirip müzik dinlemek istiyorsanız; nbsp;
1 aydan az zamanınız var!

WIKIPEDIA SAHTE HESABA KARŞI!
Kullanıcılarının bilgi paylaşımlarıyla büyüyen internet siteleri, 'para karşılığı girilen içerik' sorunu yaşıyor...
Kullanıcı içeriğini temsil eden Web 2.0 döneminin en popüler sitelerinden olan Wikipedia son günlerde önemli bir problem yaşıyor.'Online ansiklopedi' Wikipedia'da sahte hesaplar kullanarak müşterileri hakkında girişler yapan bir ajans tespit edildi. Müşterileri için içerik oluşturan ABD'li halkla ilişkiler ajansına uyarı gönderildi. Wikipedia'nın sahibi konumundaki Wikimedia Vakfı adına gönderilen uyarıda; sitenin kullanım şartlarına uyulması ve tespit edilen sahte hesaplar üzerinden yeni giriş yapılmaması istendi. Vakıf, yasal mücadeleye başlayabileceğini de belirtti. nbsp;
Parayla oluşturulan içerikler, Wikipedia'nın 'objektiflik' ilkesine aykırı kabul ediliyor ve 'güvenilir bilgi kaynağı' imajını zedeliyor. Kişi ya da kuruluşlardan para alarak ilgili maddeleri güncelleyen kullanıcıların yazdıklarında; o kişi ya da kuruluşlarla ilgili olumsuzluklardan hiç bahsedilmiyor. Wikipedia, 'içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedi' olarak tanımlanıyor. Siteye üye olan herkes ilgilendiği konu başlıklarında bilgilerini paylaşabiliyor, sayfalarda düzenleme yapabiliyor. nbsp;
Google'dan büyük bir sürpriz!
Fulya Zenginer: Burada ayna varmış oğlum!
'Kendi kendinin fotoğrafını çekmek' anlamına gelen "selfie", ünlü sözlük Oxford tarafından '2013 yılının İngilizce kelimesi' seçildi. Selfie için akıllı telefon kadar ayna da kritik önem taşıyor; mekân olarak ise asansör tartışmasız lider! Oyuncu Fulya Zenginer de bu akımın etkisi altında kalanlardan… Zenginer "Hüüüyu burada ayna varmış oğğlum" diyerek Instagram'daki @fulyazenginer hesabında paylaştığı fotoğrafla; durumu tam anlamıyla özetlemiş.
Google'dan büyük bir sürpriz!



















AMAZON'DAKİ ÇALIŞMA ORTAMI İÇİN KÖLE KAMPI?BENZETMESİ YAPILDI
Alışveriş sitesi Amazon'un İngiltere'deki bazı çalışanları, kendilerine GPS künyeleri takıldığını ve hareketlerinin takip edildiğini, tuvalete gitmelerine bile zaman sınırlaması konduğunu söylerken; Amazon, emek sömürüsü iddialarını reddetti.
Kadir Sönmez - TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...