Google'da en fazla 'Abdest'i aratıyoruz

/ Kaynak: CHA
Google'da en fazla 'Abdest'i aratıyoruz

TEKNOLOJİ Haberleri  / CHA

Google, Türkiye'de ve dünyada en çok aranılan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. En fazla 'Abdest'i aratıyoruz.

Eğitimde 'e-okul', diyette 'göbek eritme', yemek tarifinde ise 'sarımsak çayı' ilk sıralarda yer aldı.Google, Türkiye'de ve dünyada en çok aranılan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Nil Erkoçlar, dizilerde Güneşi Beklerken, şarkılarda da "Yatcaz Kalkcaz" (Gülşen) ilk sıralarda yer aldı. Türkiye'de en çok aranan kelimeler ise sırasıyla "e-okul", "ÖSYM" ve "altın fiyatları" oldu. En çok aranan "Nasıl Yapılır?" başlıklarında ise "Nasıl abdest alınır?" ilk sırada yer aldı. Dünyada ise Nelson Mandela trend listesinin başında. Yemek tarifinde "Sarımsak çayı", diyette ise "göbek eritme" liste başına çıkarak Türk insanının yemek kadar kilo verme konusuna da ilgi duyduğunu ortaya koydu. Google Zeitgeist 2013'ün en hızlı yükselen seyahat noktaları aramalarında Antalya, Bodrum, Kıbrıs gibi tatil bölgeleri üst sıralarda yer aldı. nbsp;

TEKNOLOJİ
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...