Google'a güvenen araç sürücüsü çöken köprüden aşağı düşüp boğuldu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Google'a güvenen araç sürücüsü çöken köprüden aşağı düşüp boğuldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC News

Amerika Birleşik Devletleri'nde Google Haritalar'ın yol tarifine güvenerek araçla ilerleyen bir kişi, çöken köprüden aşağı düştü. Adamın olay yerinde boğularak öldüğü anlaşıldı.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Hickory kentinde Philip Paxson isimli adam, bir adrese ulaşmak için Google'ın sunduğu Haritalar uygulamasını açtı. Arabayla ilerleyen adam kendini bir anda yıkılmış bir köprüde buldu. Google'ın haritada önerdiği bu güzergahtaki köprü aslında dokuz yıl önce yıkılmış ancak haritada güncellenmemişti.

Paxson, Hickory'deki hasarlı köprünün üzerinden geçmeye çalışırken araçla birlikte aşağı düştü. Eylül 2022'de gerçekleşen bu olayda Paxson, boğularak öldü. Şimdi Philip Paxson'un ailesi, onun ölümü nedeniyle teknoloji devi Google'a haritayı güncellemediği ve bu kazaya yol açtığı için dava açtı. 

YOLLARI BİLMEDİĞİ İÇİN HARİTALAR'I AÇMIŞ

BBC'nin haberine göre, bir Google sözcüsü, şirketin iddiaları incelediğini söyledi. Dava Salı günü Wake County'deki hukuk mahkemesinde açıldı.

Ailenin açtığı davaya göre, iki çocuk babası Paxson, kızının bir arkadaşının evindeki doğum günü partisinden eve dönüyordu ve öldüğü sırada tanımadığı bir mahalledeydi. Karısı daha önce iki kızını eve bırakmıştı ve o da temizliğe yardım etmek için biraz gecikmişti.

Google'a güvenen araç sürücüsü çöken köprüden aşağı düşüp boğuldu

Ailenin avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bölgedeki yolları bilmediği için Google Haritalar'a güvenerek kendisini güvenli bir şekilde evine, karısına ve kızlarına yönlendireceğini umuyordu. Trajik bir şekilde, karanlıkta ve yağmurda arabasını dikkatli bir şekilde sürerken, Google'ın modası geçmiş talimatlarını hiçbir şüphe duymadan takip ederek, ailesinin daha sonra neredeyse on yıl boyunca 'Hiçbir Yere Giden Köprü' olarak adlandıracağa yere ulaştı ve Snow Creek'e çarparak boğuldu."

Davaya göre, bölge sakinleri, köprünün 2013'te çökmesinin ardından Haritalar'ı güncellemesi için Google ile defalarca temasa geçmişti. Amerikan gazetesi Charlotte Observer'a göre normalde köprü girişine yerleştirilen bariyerler ise çalınmıştı ve eksikti. 

Aile ayrıca, köprünün bakımını yapmakla görevlendirilen üç yerel şirkete de dava açtı.

Ölen adamın eşi Alicia Paxson, "Kızlarımız babalarının nasıl ve neden öldüğünü soruyor ve ben onların anlayabileceği kelimeleri bulamıyorum çünkü bir yetişkin olarak, GPS'ten ve köprüden sorumlu kişilerin nasıl olup da insan hayatına bu kadar az saygı göstererek davranabildiklerini hala anlayamıyorum." dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...