Google'a düşen gizli bilgilerin kaldırılmasına büyük kolaylık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'a düşen gizli bilgilerin kaldırılmasına büyük kolaylık

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, arama motoruna düşen gizli bilgileri veya iletişim adreslerini silmeyi kolaylaştırıyor. Şirket yakında arama sonuçlarında da müstehcen görüntüleri varsayılan olarak bulanıklaştıracak.

Google, insanların kendileri hakkında sonuçlarda görünen bilgileri kontrol etmesini kolaylaştırmayı amaçlayan Arama özelliği için birkaç güncelleme duyurdu. Şirket, geçtiğimiz yıl insanların telefon numaralarını, ev adreslerini veya e-postalarını içeren arama sonuçlarını almasına yardımcı olacak bir araç yayınladı. Şimdi şirket, 'sizinle ilgili sonuçlar' aracını daha etkili hale getirmek için güncelledi.

Engadget'in aktardığı bilgilere göre, önümüzdeki günlerde, bu tür kişisel bilgiler Arama'da göründüğünde sizi bilgilendirecek yeni bir kontrol paneli kullanıma sunulacak. Bir uyarı aldığınızda, Google'dan bu sonuçları kaldırmasını hemen isteyebilirsiniz.

Google'a düşen gizli bilgilerin kaldırılmasına büyük kolaylık

GOOGLE, ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİYOR

Bu yılın başlarında şirket, bilgilerinizin bir veri ihlaline karışıp karışmadığını anlamak için darkweb ağlarını tarayabilen Google One özelliğini başlattı. Bu 'sizinle ilgili sonuçlar' güncellemesi de benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Kişisel bilgilerinizi içeren sonuçları hızlıca bulmak ve kaldırmak için gizliliğinizi korumayı kolaylaştırıyor.

Araca, profil fotoğrafınıza dokunup 'sizinle ilgili sonuçlar'ı seçerek veya şirketin oluşturduğu özel bir web sayfasından erişebilirsiniz. Şu an için sadece ABD'de İngilizce olarak mevcut olan bu özellik, yakında diğer dillerde ve bölgelerde de yayınlanacak. 

MÜSTEHCEN İÇERİKLER DE KALDIRILABİLECEK

Benzer şekilde, Google, kullanıcıların müstehcen fotoğraflarını arama sonuçlarından kaldırmalarına yardımcı olan bir sistemi geliştiriyor. Şirket zaten, insanların rızası dışındaki müstehcen görsellerin arama sonuçlarından kaldırılmasını talep etme seçeneği sunuyor. Şimdi bu politikayı, rızaya dayalı görüntüleri içerecek şekilde genişletiyor.

Belki bir noktada kendinize ait müstehcen içeriği bir web sitesine yüklediniz ancak artık bu içeriğin kullanılabilir olmasını istemediğinize karar verdiniz. Bu web sitesinden görüntüleri silerseniz, izinsiz olarak başka bir yerde yayınlanmışsa artık Google'dan arama sonuçlarından kaldırmasını isteyebilirsiniz. Bu arada şirket, söz konusu politikanın ticari amaçlı görüntüler için geçerli olmadığını belirtiyor.

İstenmeyen içerikleri Google Arama sonuçlarından kaldırmak, içeriği web'den tamamen kaldırmasa da kullanıcıların bulmasını zorlaştırabilir. Özelliği kullanmak için Google yardım merkezinde 'kaldırma isteğinde bulun' ifadesine tıklayın.

EBEVEYN DENETİMİ GELDİ

Teknoloji devi Google, ebeveyn denetimleri ve Güvenli Arama için de güncellemeler sunuyor. Bu aydan itibaren arama motoru, arama sonuçlarında gösterilen müstehcen görüntüleri varsayılan olarak bulanıklaştırıyor. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...