Google tüm kullanıcılarına duyurdu! Geçiş anahtarını hemen yapın

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Google tüm kullanıcılarına duyurdu! Geçiş anahtarını hemen yapın

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Google hesabınızda bir sonraki oturum açışınızda, daha hızlı ve daha güvenli bir giriş için bir şifre ayarlamanız istenebilir. Zira teknoloji devi, kullanıcılardan varsayılan olarak parolasız geçiş anahtarları oluşturmalarını istemeye başladı.

Google, kullanıcıların Google hesaplarındaki şifrelerden kurtulup geçiş anahtarlarını kullanmasını kolaylaştırıyor; bu, cihazlarınızda yerleşik olan PIN, yüz veya parmak izi kimlik doğrulamasını kullanan hızlı, güvenli ve şifresiz bir giriş yapma yöntemi. Bugünden itibaren, Google hesabı kullanıcılarından varsayılan olarak hesapları için bir şifre oluşturmaları istenecek ve böylece kurulum süreci için hesap ayarlarına manuel olarak girme zorunluluğu ortadan kalkacak.

Sektör genelindeki hedef, geçiş anahtarlarını yeni giriş standardı haline getirmek olsa da Google, "Biz bu dönüm noktasını oluştururken şifrelerin hala hayatımızın bir parçası olarak kalacağını düşünüyoruz" şeklinde durumu açıklıyor.

Bu nedenle, kullanıcılar yine de Google hesaplarında geleneksel şifrelerle oturum açmayı seçebilir ve hesapları için 'mümkün olduğunda şifreyi atla' seçeneğini devre dışı bırakarak geçiş anahtarlarını kullanmayı tamamen devre dışı bırakabilir.

GEÇİŞ ANAHTARLARI NEDİR?

Geçiş anahtarları, geleneksel parolaların yerine cihazınızın kendi kimlik doğrulama yöntemlerini kullanabilir. Bu şekilde, iPhone'unuzda Face ID'yi, Android telefonunuzun parmak izi sensörünü veya bilgisayarınızda Windows Hello'yu etkinleştirerek Gmail, PayPal veya iCloud'da oturum açabilirsiniz.

WebAuthn (Web Kimlik Doğrulaması) teknolojisi üzerine kurulu olarak, bir geçiş anahtarı oluşturduğunuzda iki farklı anahtar oluşturulur; biri hesabınızın bulunduğu web sitesi veya hizmet tarafından saklanır, diğeri ise kimliğinizi doğrulamak için kullandığınız cihazda depolanır.

Elbette, eğer şifreler cihazınızda kayıtlıysa, bozulursa veya kaybolursa ne olur? Geçiş anahtarları birden fazla cihazda çalıştığından, elinizde bir yedeğiniz olabilir. Geçiş anahtarlarını destekleyen birçok hizmet, telefon numaranıza veya e-posta adresinize ya da varsa donanım güvenlik anahtarınıza da yeniden kimlik doğrulaması yapar.

Apple'ın ve Google'ın şifre kasaları, 1Password ve Dashlane gibi şifre yöneticilerini zaten destekliyor. 1Password ayrıca kullanıcıların bir geçiş anahtarı kullanarak oturum açmasına imkan tanıyan çevrim içi dizin listeleme hizmetleri de oluşturdu.

Google, geçtiğimiz yıl Workspace ve Cloud hesapları ile Chrome web tarayıcısı da dahil olmak üzere bir dizi ürününe geçiş anahtarı desteğini sunmuştu. Birçok önde gelen web sitesi ve uygulama da geçiş anahtarlarını destekliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...