Google temizliği başlıyor! Yarın milyonlarca hesap silinecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Google temizliği başlıyor! Yarın milyonlarca hesap silinecek

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Google yarın milyonlarca hesabı kapatmaya başlayacak. Şirket iki yıldır aktif olmayan tüm hesapların silineceğini duyurdu. Kullanıcılar için bugün son gün.

Google, kullanılmayan hesaplar için harekete geçti. Etkin olmayan kullanıcılarla ilgili yeni bir düzenlemeye geçen Google, yarından itibaren milyonlarca hesabı silmek için düğmeye basacak.

Geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan Google, 2 yıldır aktif olmayan kullanıcıların hesaplarını sileceğini duyurdu. Üç haftadan itibaren, 2 yıldan uzun süredir kullanılmayan tüm Gmail hesapları silinecek.

1 ARALIK İTİBARIYLA BAŞLIYOR

Şirket, aktif olmayan Gmail, Drive, Takvim, Meet ve Google Fotoğraf hesapları için 1 Aralık Cuma gününü işaret etti. Yakın zamanda etkin olmayan hesaplar silinme riski altında.

Şirket tarafından yapılan açıklamada etkin olmayan hesapların suçlular tarafından ele geçirilip spam veya diğer kötü amaçlı içerikler için kullanılması riskini azaltmak için bu değişikliğin gerekli olduğu söylendi.

Unutulan veya gözetimsiz hesapların ele geçirilme olasılığı, aktif olarak tutulan hesaplara göre çok daha yüksektir. Bunun nedeni, eski hesapların genellikle güncel olmayan veya yeniden kullanılmış şifrelere dayanması ve iki faktörlü kimlik doğrulama kurulumuna sahip olma ihtimalinin on kat daha az olmasıdır.

Son analizler, saldırıya uğramış Gmail hesaplarının darkweb'de 60 dolara satıldığını gösteriyor.

GOOGLE HESABI NASIL AKTİF TUTULUR?

Hesabınızı aktif tutmanın en basit yolu, en az iki yılda bir oturum açmaktır. Google hesabınızda oturum açtıysanız, hesabınız etkin kabul edilir ve silinmez.

Şirket, bir hesapta oturum açmanın yanı sıra, bir e-postayı okumanın, bir Google dökümanı oluşturmanın hatta bir YouTube videosu izlemenin de aktiflik olarak nitelendirilebileceğini kaydetti.

Ayrıca bir haber kuruluşuna ya da Google Hesabına bağlı bir uygulamaya abonelik de bu kapsama giriyor.

Öte yandan İşletmeler, okullar ve diğer kuruluşlar aracılığıyla edinilen hesaplar olası silme işlemine tabi tutulmayacağı belirtildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...