Google telefon deprem uyarısı nasıl gelir? Andorid cihazda Google deprem bildirimi nasıl açılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Google telefon deprem uyarısı nasıl gelir? Andorid cihazda Google deprem bildirimi nasıl açılır?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Google'ın Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır? Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi’nde meydana gelen ve İstanbul’da da hissedilen deprem sonrası deprem uyarı sistemleri nasıl çalışıyor? merak edildi. Deprem sonrası panik olan vatandaşlar Google deprem uyarı sistemleri andriod telefonda nasıl yapılır ? Android cihazlarda var mı? sorunu araştırıyor. İşte Adım adım Google'de deprem bildirimi en kolay nasıl çalışır?

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe iki depremin meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı İstanbul, Bursa, Kocaeli ve çevre illerde de hissedildi. 4 Aralık 2023 İstanbul, Bursa depremi sonrası korkulu anlar yaşayan vatandaşlar deprem uyarı sistemlerini araştırıyor. Google'ın, dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara bildirim gönderdiği ücretsiz bir devrem uyarı sistemi bulunuyor. Peki Google'ın depremi haber veren erken uyarı sistemi nedir, nasıl açılır?

GOOGLE DEPREM UYGULAMASI NEDİR?

Deprem uyarı sistemi Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan tüm telefonlarında ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak uyarıları alabilmek için bildirimlerin telefondan açılması gerekiyor. Ayrıca bu uyarılar yalnızca Wi-Fi ya da veri bağlantısı açıksa gönderiliyor.

Google telefon deprem uyarısı nasıl gelir? Andorid cihazda Google deprem bildirimi nasıl açılır?

GOOGLE'IN ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Android deprem uyarı sistemi ile Google depremleri erkenden haber verebiliyor. İşte telefonlarda deprem uyarı sistemi açmak için yapmanız gerekenler:    

  • Android Telefonunuzun ayarlar uygulamasına girin.
  • Konum ayarlarına tıklayın.
  • Açılan sayfadan deprem uyarıları butonuna tıklayın.
  • Deprem uyarıları sayfasından, deprem erken uyarı sistemini aktif edin.

KAÇ ŞİDDETİNDE DEPREMLERİ HABER VERİYOR?

Deprem uyarı sistemi telefonunuzun "konum" ayarları üzerinden yapılıyor. Android işletim sistemi bu uygulama ile her depremi algılayacağına dair kesim bir taahhüt vermiyor. Telefonlar yakın çevrenizde meydana gelen 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremlerde uyarı veriyor.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...