Google Pixel 8 serisi 7 yıllık güncelleme desteğiyle çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

Düzenleyen: / Kaynak: Google
- Güncelleme:
Google Pixel 8 serisi 7 yıllık güncelleme desteğiyle çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Google

7 yıl boyunca büyük Android güncellemelerini alacağı vaat edilen Google Pixel 8 serisi modelleri piyasaya çıktı.

Google bugün Pixel8 akıllı telefon ailesini piyasaya duyurdu. Dünyaca ünlü arama motoru devinin yeni üst düzey özelliklere sahip modelleri, tasarım konusunda hafif değişiklikler yaparak geliyor. Fakat cihazda güncellenmiş bir işlemci seti ile birlikte birbirinden dikkat çekici pek çok yeni özelliğe yer veriliyor.

Görsel anlamda köklü değişikliklerden uzak tutulan Google Pixel 8 serisi, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi vaat eden bazı farklılıklarla dikkat topluyor. Her iki model de oldukça ince bir yapıya sahipken, simetrik kenarlar ve daha yuvarlak köşelere sahip dayanıklı bir ekran sunuyor. Cihazın arka kamera modülü, hap şeklinde bir kutu içerisine alınmış görünüyor. Temel modelde siyah, mercan ve gri renk seçeneklerine yer verilirken, Pro modelde ise siyah, bej ve mavi opsiyonları karşımıza çıkıyor.

GOOGLE TENSOR 3 ÇİPİYLE GÜÇLÜ BİR PERFORMANS

Google'ın iki yeni telefonu da daha fazla performans sağlamak adıan büyük yapılandırma değişiklikleriyle birlikte gelen firmanın yeni işlemcisi Tensor G3'ü kullanıyor. Grafik işleme alanı ise ARM'in Mali-G715 GPU'sunun sorumluluğu altında tutuluyor. Pixel 8'de 8 GB RAM sunulurken, Pixel 8 Pro'da ise 12 GB RAM yer alıyor. Her iki telefonda da 128 GB ve 256 GB dahili depolama alanı getiriliyor.

Serinin en büyük yeniliklerinden bir tanesi ise güçlü ekranlar oluyor. Pixel 8 Pro'da 3120 x 1440 piksel Quad HD+ çözünürlüğe ve LTPO teknolojisine sahip, 1 Hz ile 120 Hz arasında değişken bir yenileme hızı sunan 6,7 inç Super Actua AMOLED panel bulunuyor. 2400 nit parlaklığa sahip cihaz Gorilla Glass Victus 2 teknolojisini beraberinde getiriyor.

Google Pixel 8 serisi 7 yıllık güncelleme desteğiyle çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

Google Pixel 8'de ise 6,2 inçlik daha küçük bir ekran bulunuyor. AMOLED Actua ekranla gelen cihazda 2400 x 1080 piksel çözünürlük Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı yer alıyor.

72 SAATE KADAR PİL

Kamera tarafında ise Pixel 8 Pro, 50 MP ana kameraya ek olarak 48 MP ultra geniş açılı sensör ve 5x optik yakınlaştırmalı 48 MP periskop telefoto lens yer alıyor. Pixel 8'in ise daha önce Pixel 7'de de karşımıza çıkan 114 derece görüş alanına sahip 50 MP ana kamera ve 12 MP ultra geniş sensöre sahip iki modülle geleceği belirtiliyor. Ön kısımda 10,5 MP bir sensör sunuluyor.

Pixel 8, 30W hızlı şarjlı 4.585 mAh pile sahipken Pixel 8 Pro'da ise aynı hızlı şarja sahip 5.050 mAh'lik pilden güç alınıyor. Enerji tasarrufu modunda kullanıcıların 72 saat boyunca cihazı kullanmaya devam edebileceklerinin altı çiziliyor. Normal kullanımda ise bu süre 24 saati aşıyor. Cihaz Android 14 işletim sistemiyle çalışıyor. Öte taraftan Google, 7 yıl boyunca cihazın güncelleme alabileceğini belirtiyor.

PIXEL 8 FİYATLARI BELLİ OLDU

Google'ın yeni telefonları bugün ABD'de ön satışa çıkıyor. Standart cihaz 699 dolara satılırken, Pro modelinin ise 999 dolardan satışa sunulacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...