Google milyonlarca kişinin Gmail hesaplarını kapatacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Google milyonlarca kişinin Gmail hesaplarını kapatacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Google, milyonlarca Gmail hesabını önümüzdeki ay kapatacak. Teknoloji devi, uzun süredir kullanılmayan hesapları kapatacağın aylar önce duyurmuştu zaten. Peki, Google kapatmadan Gmail hesap kurtarma işlemi nasıl yapılır?

ABD merkezli teknoloji devi Google, mayıs ayında milyonlarca Gmail kullanıcısını etkileyen önemli bir açıklama yapmıştı. Şirket, uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarının 'ele geçirilme' riskinin daha fazla olduğunu, bu nedenle birçok hesabın kalıcı olarak silineceğini duyurdu. Google'ın söz konusu politika değişikliğinin uygulamaya geçmesine çok az bir zaman kaldı. 

Blog gönderisindeki açıklamasında Google, 24 aydan (2 yıl) daha uzun bir süredir kullanılmayan hesapları yakında silinecek. Bu hesapların silinme tarihi de açıklanmıştı. Google, Aralık 2023'ten itibaren kullanılmayan Gmail hesaplarının kaldırılacağını ifade etti. Şimdiye kadar teknoloji devi, Gmail hesapları uzun süre kullanılmasa bile tamamen silmiyordu ve sadece içerikleri kaldırıyordu.

Öte yandan, tamamen silinecek hesaplar işlem öncesi uyarılacak. 

GMAİL HESABIMIN SİLİNMEMESİ İÇİN NE YAPABİLİRİM? 

Milyonlarca hesabın silinmesi için sadece bir aydan bile kısa bir süre kaldı. Peki, Google Gmail hesabınızı kapatmadan nasıl kurtarabilirsiniz? 

Silinmesini istemediğiniz bir Gmail hesabınız varsa, birkaç farklı yoldan hesabınızı aktif kullanımda gösterebilirsiniz. Örneğin, Google hesabınız açıksa, yani Google uygulamasına ya da tarayıcıya Gmail hesabınızla girdiyseniz zaten hesabınız aktiftir ve silinmeyecektir. 

Gmail hesabınızın silinmemesi için yapmanız gereken diğer birkaç işlem ise şu şekilde:

•    Gmail üzerinden e-postaları okuyor veya e-posta gönderiyorsanız, 

•    Google Drive'ı kullanıyorsanız, 

•    Gmail hesabıyla giriş yaptığınız bir YouTube hesabında video izliyorsanız, 

•    Google Play Store'da uygulama / oyun indiriyorsanız, 

•    Gmail hesabınıza bağlı şekilde Google Search (Arama) kullanıyorsanız, 

•    Üçüncü taraf bir sitede "Google ile Oturum Aç" seçeneğini kullanıyorsanız hesabınız silinmez. 

Google, hesap silme işlemini sadece bireysel hesaplar için yapacak ve kuruluş ya da işletme hesapları bundan etkilenmeyecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...