Google Mesajlar'dan yeni özellik: Sohbetler eğlenceli hale gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Mesajlar'dan yeni özellik: Sohbetler eğlenceli hale gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Mesajlar özellikle Android kullanıcıları tarafından oldukça tercih ediliyor. Fakat WhatsApp ya da Telegram gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına göre gelişmişlik seviyesi biraz daha altta yer alıyor. Google ise Mesajlar için test edilen yeni özellikle bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

Android Police tarafından bugün paylaşılan habere göre Google Mesajlar sohbetleri eğlenceli hale getirmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellik sayesinde sohbet içindeki emojilerde hareketlilik olacak. 

GOOGLE MESAJLAR İÇİN HAREKETLİ EMOJİLER GELİYOR

Google Mesajlar uygulamasında sohbet arası mesajlaşmalarda kullanmak için klasik emojiler zaten bulunuyor. Fakat bazı diğer uygulamalarda uzun süredir olan hareketli emojiler özelliğinin olması Google Mesajlar'ı geri plana atıyor. 

Google Mesajlar ise bu durumu tersine çevirmek için "Hareketeli Emojiler" özelliğini test ediyor. Bu özellik sayesinde sohbetler daha eğlenceli hale gelecek ve platform üzerinden de olsa duygular karşı tarafa daha iyi geçecek.

Fakat 9To5Mac'in bildirdiğine göre yeni özellikte bazı sınırlandırmalar da var. Hareketli emojiler sadece tek bir tane gönderildiği zaman çalışıyor. Aynı anda çoklu gönderim sırasında hareketli emojiler karşı tarafa gitmiyor. İlerleyen süreçte bu konuda olumlu olarak değişikliğe gidileceği tahmin ediliyor. Test aşamasındaki özelliğin herkes için ne zaman açılacağı ise belli değil.

Öte yandan Google Mesajlar kısa süre önce bünyesine Akıllı Yanıt özelliğini ekledi. Akıllı Yanıt özelliği, mesajlaşma sırasında kullanıcılara iletiler için içeriğe dayalı önerilerde bulunuyor. Böylece kullanıcılar müsait olmadıkları zamanda ya da ne yazacaklarını bilemediklerinde Akıllı Yanıt'tan yararlanıyor.

(Kaynak: Android Police)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...