Google Meet'ten yeni özellik: Kesintilerin önüne geçecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Meet'ten yeni özellik: Kesintilerin önüne geçecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Meet özellikle pandemi döneminden beri insanlar tarafından oldukça tercih edilmeye başlandı. Hala da toplantılar için oldukça tercih ediliyor. Teknoloji devi firma, Meet için kullanım deneyimini iyileştirecek yenilikler üzerinde çalışıyor.

Kovid-19 salgını sonrasında oluşan pandemi neredeyse tüm dünyada etkili oldu. Pandemi nedeniyle öğrenciler uzaktan eğitime geçerken birçok iş kolu da çalışmalarını evden sürdürmeye başladı. Bu dönemde birçok şirket evden çalışmaya alıştığı işin hala uzaktan devam ediyor.

Google Meet de pandemi döneminden beri uzaktan çalışan insanlar için oldukça tercih ediliyor. Firma, o zamandan beri Meet için geliştirdiği özelliklerle kullanım deneyimini iyileştirmek için çalışıyor. Android Central tarafından yayınlanan habere göre Google son olarak Meet için yeni bir özellik daha ekledi.

GOOGLE MEET, KULLANICILARIN HAREKET HALİNDEYKEN KESİLMELERİNİ ÖNLEYECEK

Google Meet kullanıcıları, yurt dışından ya da şehir içinde hareket halindeyken toplantılara katılmak zorunda kalabiliyor. Fakat kullanıcıların hareket halinde olması görüntülerin titremesine ya da da seslerin kesilmesine neden oluyor.

Google da Meet kullanıcılarının bu sorunu yaşamaması için "Hareket Halindeyken" adlı bir özellik geliştirdi. Bu özellik toplantılar sırasında hareket halinde olunca kesilmelerin önüne geçecek. Test aşamasında olan özellik, kullanıcının hareket halinde olup olmadığını anlamak için telefonun sensörlerini kullanacak.

Google Meet, Hareket Halindeyken modunu etkinleştirdikten sonra uygulamanın arayüzü değişecek. Arayüz yalnızca profil fotoğrafının en üstte görüntülendiği daha basit bir düzene geçecek. Sessize alma ve el kaldırma gibi diğer seçenekler de profil fotoğrafının alt kısmında yer alacak. Google ayrıca kısa süre önce Meet için "Resim İçinde Resim" özelliğini de kullanıma sundu.

Derleyen: Helin Pastacı

(Android Central)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...