Google I/O 2023: Etkinlikte neler bekliyoruz?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google I/O 2023: Etkinlikte neler bekliyoruz?

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, her zaman olduğu gibi bu sene de I/O etkinliğine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte birçok teknolojik ürün yanında yeni işletim sistemini de sunacak. Peki, etkinlik tarihi ne zaman ve neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım

Google, 10-12 Mayıs tarihlerinde yani gelecek hafta Çarşamba günü I/O etkinliğine ev sahipliği yapacak. Teknoloji devi şirket, etkinliğini her zamanki gibi California'daki Shoreline Amphitheartre amfi tiyatrosunda gerçekleştirecek. Bu sene hibrit olarak gerçekleşecek etkinlikte teknolojik anlamda ilkelere imza atılacak.

GOOGLE I/O ETKİNLİĞİNDE NELER TANITILACAK

Google'ın I/O etkinliğinde tanıtılacak en çok dikkat çeken ürünü hiç şüphesiz PixelFold olacak. Akıllı telefon; 7,6 inç ve 6,8 inç büyüklüğünde iki ekrana sahip olacak. Cihazın üçlü arka kamerayla geleceği ve şarjının da 24 saat gideceğine dait bilgiler mevcut.

Teknoloji devi firma, etkinlikte bir de yeni Pixel7a modelini tanıtacak. Cihazla ilgili fazla detay bulunmasa da 5 nanometre sürecinden geçen Tensor G2 işlemcisinden güç alacağı biliniyor. Google, bu etkinlikte 10 inç büyüklüğüe sahip ilk tabletini de tanıtarak bir ilke daha yer verecek. 

Google, I/O etkinliğinde PixelWatch2 akıllı saatini tanıtacak. Pixel Watch 2, orijinal Pixel Watch'un halefi olacak. WearOS işletim sistemine ve dairesel bir tasarıma sahip olacak. Etkinlikte dikkat çekecek bir diğer yenilik ise Android14 işletim sistemi olacak. Android 14 ile birlikte yeni bir tasarım dili, yeni gizlilik özellikleri ve performans konusunda iyileştirmeler gelmesi bekleniyor.

Google'ın etkinlikte tanıtacağı son dikkat çekici ürün ise yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü olacak. Bu gözlüklerin önceki modellere göre daha hafif olacağı ve rahat bir kullanım sağlayacağı tahmin ediliyor.

(Gizchina)

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...