Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Teknoloji devinden iddialara yönelik açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Teknoloji devinden iddialara yönelik açıklama

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google'ın depremin ardından Hatay'ı Haritalar uygulamasından kaldırdığına yönelik çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı. Sosyal medyada büyük tepki çeken durumun ardından şirket bir açıklama yaptı. İşte Google'ın 'Hatay'ı haritadan sildi' iddiasına yönelik açıklaması...

Google, Haritalar (Maps) özelliğiyle kullanıcılarına önemli bir hizmet sunuyor. Ancak Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sosyal medyada Google'a yönelik büyük tepkilere yol açan bir iddia ortaya atıldı. Twitter'da çok sayıda takipçisi bulunan Avukat Umur Yıldırım, Google Haritalar'da Hatay’ı arattığını ancak bulamadığını ileri sürdü. Ünlü avukat iddiasını Hatay ilinin Google'ın harita hizmetinde gürünmediğini gösteren ekran görüntüsüyle destekledi. Yıldırım'ın iddiasının ardından sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. 

GOOGLE HATAY'I HARİTADAN SİLDİ Mİ? 

Avukat Umur Yıldırım, paylaştığı ekran görüntülerinde, haritanın depremden önceki ve sonraki halini gösterdiğini iddia etti. Söz konusu tweette, "Google haritadan HATAY’ı sildi. Google yanlışlıkla mı yaptı? Bilerek mi?" dedi. Bu paylaşımın ardından binlerce kişi teknoloji şirketine tepki gösterirken, depremin ardından yerle bir olan Hatay için Google'ın böyle bir adım attığını ileri sürenler de oldu. Ancak gerçek çok başka çıktı...

GOOGLE'DAN 'HATAY'I HARİTADAN SİLDİ' İDDİALARINA CEVAP

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 23-24 Şubat Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Google haritadan Hatay'ı sildi' iddiasının da gerçek dışı olduğu bildirilen bültende, Google Haritalar uygulamasında, Hatay ve Kocaeli gibi şehirlerin isimlerinin, depremden önce de görünmediği belirtildi.

İddiaya konu görsellerdeki 'Hatay' ibaresinin montajla eklendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Anadolu Ajansının Google'dan edindiği bilgiye göre, Hatay ve Kocaeli gibi merkez ilçesi olan şehirler, Google Haritalar'da 'province' şeklinde ifade edilen ve 'alanbölge' anlamına gelen yerler olarak kabul edilmektedir. Google Haritalar, bu gibi alanları haritada isimlendirerek göstermemektedir. Bu uygulamada haritalar yakınlaştırıldığında, bu şehirlerin adlarının sınır belirlemede kullanıldığı görülmektedir."

(Haber Merkezi / AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...