Google Fotoğraflar'dan yeni özellik: Karışıklığın önüne geçecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Fotoğraflar'dan yeni özellik: Karışıklığın önüne geçecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Fotoğraf, fotoğrafları yedekleyebilme özelliği sayesinde hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından oldukça tercih ediliyor. Fakat uygulamada yer alan fotoğrafların miktarı bazen karışıklığa neden oluyor.

Google Fotoğraflar içinde birçok fotoğraf barındırabiliyor. Fakat içinde birçok fotoğraf barındırabilmesi aynı zamanda karışıklığın da önüne geçiyor. Google da bu karışıklığı önlemek için yeni bir özellik geliştirdi.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR, KİŞİLERİ ARKADAN ETİKETLEYEBİLECEK

Google Fotoğraflar, insanların yüzünü tanıyarak gruplandırma yapabiliyor. Bu şekilde herhangi bir kişinin fotoğrafını aramak isteyince kolayca arama yaparak içerikler filtreleniyor. Fakat insanların yüzünün görünmediği fotoğraflar için bu durum söz konusu değildi.

İnsanların yüzünün belli olmadığı fotoğrafların etiketlenmemesi ise yine uygulama içinde karışıklığa neden oluyordu. Google ise bunu önlemek için insanların yüzlerinin göründüğü diğer fotoğraflardan yardım alarak arkadan ya da uzaktan olan fotoğrafları bile etiketleyebilecek.

Google Fotoğraflar, insanların yüzünün görünmediği fotoğrafları etiketlerken yüzünün göründüğü fotoğrafları esas alacak ve oradaki kıyafet ve tarihlere göre etiketleme yapacak. Bu sayede uygulamada yer alan içerikler eskisi gibi karışıklığa neden olmayacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki yeni özellik yüzde yüz doğru bir biçimde çalışmıyor.

Teknoloji devi, yeni özellikle ilgili şu sözleri dile getirdi:

"İnsanların kendilerinin ve sevdiklerinin fotoğraflarını organize etmelerine ve bulmalarına yardımcı olma yeteneğimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Kısa bir süre önce Google Fotoğraflar'ın benzer bir zaman diliminde çekilmiş fotoğraflarda giyim ve diğer görsel ipuçlarına göre insanları daha iyi gruplayabilmesi için modellerimizi geliştirdik."

(Android Central)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...