Google Fotoğraflar tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Fotoğraflar tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Fotoğraflar uygulaması hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından oldukça tercih ediliyor. Google Fotoğraflar, aynı zamanda Pixel modellerin de varsayılan fotoğraf uygulaması konumunda. Firma, şimdi uygulamanın tasarımını değiştirerek milyonlarca kullanıcının deneyimini iyileştirecek.

Phone Arena tarafından bugün paylaşılan habere göre Google, Fotoğraflar uygulamasının tasarımını değiştiriyor. Tasarım değişikliği dışında ayrıca uygulamaya yeni fonksiyonlar da eklenecek.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR İÇİN ANILAR SEKMESİ GELİYOR

Google Fotoğraflar uygulamasında ilk olarak logonun yeri değişecek. Eski tasarımda Google Fotoğraflar logosu uygulamanın üst-orta kısmında bulunuyordu. Yeni halinde yine üst kısmında fakat sol köşede yer alacak.

Google Fotoğraflar tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm

Google Fotoğraflar'ın ek olarak alt araç çubuğu da değişecek. Eski tasarımdaki araç çubuğunda Fotoğraflar, Ara, Paylaşım ve Kitaplık seçenekleri bulunuyordu. Yeni tasarımda ise Fotoğraflar, Anılar ve Kitaplık olacak. Arama seçeneği ayrı bir kutu olarak araç çubuğunun hemen yanında yer alacak.

Google; Android ve iOS kullanıcılarından gelecek geri bildirim doğrultusunda tasarımı güncelleyecek. Yeni tasarım şu anda sadece test ediliyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil.

Google Fotoğraflar için ayrıca kısa süre önce yeni bir özellik geldi. Yeni özelliğe göre artık kişinin yüzünün görünmediği ya da arkasının dönük olduğu fotoğraflarda da etiketleme yapacak. Uygulama bu etiketlemeleri yaparken çekilen diğer fotoğrafların konumunu ve saatini esas alarak eşleştirecek. Bu sayede uygulamada yer alan fotoğraflar eskisi gibi karışıklığa neden olmayacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki yeni özellik yüzde yüz doğru bir biçimde çalışmıyor.

(Kaynak: Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...