Google Fotoğraflar güncellendi: İşte kullanımı kolaylaştıracak yenilikler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Fotoğraflar güncellendi: İşte kullanımı kolaylaştıracak yenilikler

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Fotoğraflar, Pixel ve Android telefonlar dışında ek olarak iOS kullanıcıları tarafından da tercih ediliyor. Google da kullanım deneyimini en iyi hale getirmek için uygulamaya yeni özellikler kazandırıyor. Teknoloji devi şirket yaptığı son güncellemeyle Google Fotoğraflar için birçok yeni özellik ekledi.

Google Fotoğraflar güncellenerek yeni gezinme çubuğu ve değişen "Anılar" sekmesiyle büyük bir güncelleme aldı. Güncellemede ek olarak yapay zeka özellikleri de eklendi. 

ANILAR SEKMESİ, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANDI

9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre Google Fotoğraflar için Anılar sekmesi, Hikayeler benzeri tasarımdan çıkıp "Fotoğraf Albümü" tarzına geçiş yapacak. Yeni tasarımda fotoğraflar sınıflandırılacak ve özel günlerde kullanıcıların paylaşması için hatırlatma yapılacak. Ek olarak Google Fotoğraflar tarafından hazırlanacak bu fotoğraf Albümü görünümü kullanıcılar tarafından WhatsApp, Instagram ya da Facebook gibi platformlarda da direkt olarak paylaşılabilecek.

Google Fotoğraflar için Anılar sekmesi dışında ek olarak "Birlikte Yazma" adında da üretken bir yapay zeka özelliği de eklenecek. Birlikte Yazma, kullanıcıların albümlere isim veremediği durumlarda yardımcı olacak. Yapay zeka desteği sayesinde kullanıcılar, fotoğraflara uygun isimler verecek. Google Fotoğraflar, özellikleri şu sözlerle tanıttı:

"Yapay zekanın yardımıyla otomatik olarak seçilen ve düzenlenen anılarınız için bir yuva olan yeni Anılar görünümünü tanıtıyoruz. Yeni tasarım; en unutulmaz gezilerinizi, kutlamalarınızı ve günlük anlarınızı kolayca yeniden yaşamanıza, özelleştirmenize ve sevdiklerinizle paylaşmanıza olanak tanır."

Söz konusu özelliklerin tamamı, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde daha sonra da tüm dünyada kullanıma açılacak. Türkiye'ye ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

(Kaynak: 9To5Google)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...