Google Bard için yeni özellik: Turizmcilik yapacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Bard için yeni özellik: Turizmcilik yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka konusunda gelişmeler oldukça hızlı devam ediyor. Google Bard da kendi yapay zeka modelini geliştirdi. Yapay zeka, sunulduktan kısa süre içinde kullanıcılarına verdiği yanlış cevaplarla gündeme geldi. Google daha iyi cevaplar verebilmesi için Bard'a yeni bir özellik ekledi.

Google Bard diğer yapay zeka modellerinde olduğu gibi birçok farklı alanda hizmet veriyor. Fakat yapay zekaya sunulan her soru bazen yetersiz bilgi nedeniyle istenildiği gibi cevaplanmıyor. Firma bunun nedeninin henüz yapay zeka modelinin test aşamasında olduğunu ve sorunların normal olabileceğini açıklamıştı. Teknoloji devi Google, yapay zeka modelini daha iyi hale getirmek için yeni bir özellik eklediğini açıkladı.

GOOGLE BARD KONUM DESTEĞİ ALDI

Google, Bard'ın kullanıcılarına daha iyi bir hizmet vermesi için konum desteği ekledi. Yani Google Bard artık cihazın tam konumuna erişim sağlayabilecek. Yapay zeka bu sayede yakındaki restoran ve diğer işletmeleri görecek.

Google Bard için yeni özellik: Turizmcilik yapacak

Yapay zeka kullanıcıları ilk kez gittikleri bir yerde uzun uzun araştırma yapmak yerine Google Bard'a sorarak ihtiyacı oldukları işletmeleri listeleyebilecek. Google, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri belirtiyor:

"Bard artık konumla daha alakalıdır. Bard, Google Hesabınızın Ev ve İş adreslerinden ve IP adresinizden konumu kullanır."

Google Bard'da konumu aktif hale getirmek için sol alt köşede "Konumu Güncelle" seçeneğine tıklamak gerekiyor. Bu seçeneği aktif hale getirdikten sonra Bard üzerinden ilk kez gidilen bir yerde bile temel ihtiyaçlar giderilebilecek.

Öte yandan yapay zeka modellerinin sürekli olarak bu tarz özellikler kazanması ilerleyen yıllarda sorun çıkarmasından korkuluyor. Çünkü yapay zekanın farklı alanlardaki becerisi, insanların mesleklerini ellerinden alabilir. Yapay zekanın yeni eklentisinin de turizmcilik açısından etkili olup olmayacağı ilerleyen sürede ortaya çıkacak.

(9To5Google)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...