Google Bard güncellendi: Türkçe desteği ve birçok farklı yenilik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Bard güncellendi: Türkçe desteği ve birçok farklı yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka teknolojileri dünyanın her yerinde insanlara yardımcı oluyor. Yapay zeka destekli sohbet robotu geliştiren şirketler de bu nedenle teknolojilerini geliştirerek birbirleriyle rekabet ediyor. Son olarak Google, yaptığı güncellemeyle sohbet robotuna yeni özellikler kazandırdı.

Farklı meslekten birçok insanın işlerini yaparken destek alması yapay zekayı popüler hale getirdi. Teknoloji şirketleri de bu alanda en iyi olmak için kendi yapay zeka destekli robotlarını geliştirmeye başladı. Teknoloji şirketleri arasında yapay zeka araçlarıyla ilgili adeta rekabet ortamı oluştu. Google'ın yapay zeka destekli sohbet robotu Bard da pazara girdikten sonraki ilk büyük güncellemesini aldı ve rekabet ortamı daha da kızışacak.

CHATGPT'YE MEYDAN OKUYACAK

9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre, Google Bard yeni özellikle birçok yeni özellik kazandı. Yeni özelliklerin ilki, dil seçeneklerinin artış göstermesi oldu. Bard yeni güncellemeyle birlikte artık 40'ın üzerinde dil seçeneğine sahip. Bu diller arasında Türkçe de yer alıyor. Google Bard'ın yeni dil seçeneklerine sahip olması sohbet robotuna dünyanın her yerinden ve farklı alanlardan kullanıcı sağlayacak. 

Yeni eklenecek özellikler arasında sohbet geçmişini tutmak da yer alıyor. Google Bard artık ne kadar uzun süre önce konuşulmuş olsa da sohbet geçmişini bünyesinde tutacak. Böylece kullanıcılar, uzun süre boyunca belli bir konu üzerinde sohbet robotuyla konuşabilecek. Google Bard daha önce bünyesinde edilen sohbetleri kaydetse bile kullanıcılara göstermiyordu.

Güncellemeyle gelecek bir diğer özellik ise Bard'ın vereceği cevaplar üzerine oldu. Kullanıcılar sohbet öncesinde yaptığı ayarlamalar ile Bard'ın basit, uzun, kısa, profesyonel ya da gündelik cevaplar vermesini yönetebilecek.

Bard'a eklenen son yeni özellik ise görsellik üzerine oldu. Kullanıcı artık Google Bard'a sadece metinle değil görselle de soru sorabilecek. 

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...