Google Asistan için ilk yapay zeka özelliği geliyor: Kullanıcılara zaman kazandıracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Asistan için ilk yapay zeka özelliği geliyor: Kullanıcılara zaman kazandıracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji şirketlerinin tamamı, hizmetlerinde yapay zeka teknolojilerini kullanmaya başladı. Çünkü insanlar yapay zekanın yerine getirdiği fonksiyonlar sayesinde işlerini kısa sürede halledebiliyor. Google da Asistan'ı için üzerinde çalıştığı yeni özellikle kullanıcıların bilgiye ulaşma süresini en aza indirecek.

Android Central tarafından bugün yayınlanan habere göre Google, Asistan'a eklemek için ilk kez yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor. Asistan için eklenecek yapay zeka özelliği, kullanıcıların metinleri daha ulaşılabilmesini sağlayacak.

GOOGLE ASİSTAN, UZUN METİNLER ÜZERİNDE ÇALIŞACAK

Google, Google Asistan için herhangi bir web sitesindeki uzun bir metni özetlemek için yapay zeka destekli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Asistan için gelecek yapay zeka desteği ayrıca metinleri sesli bir şekilde de okuyacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google Asistan zaten 42'den fazla dil desteğiyle web sayfalarındaki metinleri okuyabiliyor. Fakat yeni özellik sayesinde makale okuma özelliği, "Hey Google, şunu özetlesene" ya da benzeri komut cümleleriyle de çalışacak.

Google Asistan içerikleri seslendirme ve özetleme dışında ayrıca yakınlaştırma özelliğini de yeni güncellemeyle kazanacak. Mercek adı verilen seçenekle birlikte kullanıcılar, metinleri yakınlaştırarak daha iyi okuma yapabilecekler.

Yeni özellikler şu anda kullanıcılar tarafından görüntülense de test aşamasında olduğu için kullanılamıyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Fakat kullanım deneyimini büyük ölçüde artıracağı belli. Android Central tarafından belirtilene göre yapay zeka destekli Google Asistan sadece Pixel model telefonlarda kullanılabilir.

(Kaynak: Android Central)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...