Google arabalarına dikkat!

Google arabalarına dikkat!

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet devi Google'ın ünlü Street View uygulaması kapsamında sokakları dolaşan arabalarının, kablosuz internet aracılığıyla insanların bilgisayarlarındaki e-mailler, dosyalar, fotoğrafları kasıtlı olarak çaldığı ortaya çıktı.

Google'ın, Street View uygulaması kapsamında evlerdeki bilgisayarlardan e-mailler, dosyalar ve fotoğrafları çaldığı iddia ediliyor. Konu hakkında İngiltere'de Google'a karşı soruşturma başlatıldı.
İnternet devi Google'ın ünlü Street View uygulaması kapsamında sokakları dolaşan arabalarının, kablosuz internet aracılığıyla insanların bilgisayarlarındaki e-mailler, dosyalar, fotoğrafları kasıtlı olarak aldığı ifade edildi. Kablosuz internet kullanıcılarının önemli kısmı şifre kullanmadığı için bilgileri almak çok kolay oluyor. Google'ın bu şahsi bilgileri, ileride paraya tahvil etmek için kaydettiği iddia edildi.

#

#

Google da daha önce şahsi bilgilerin alındığını kabul etmiş ama bunun kazara olduğunu iddia etmişti. Google'ın, konu hakkındaki suçlamalardan 2007'den bu yana haberdar olduğu ama olayın üzerini örttüğü ve önlemediği dile getirildi. nbsp;
Almanya'da mahremiyet ihlali gerekçe gösterilerek Google'ın Street View için sokakları filme alması yasak. Fransa'da da Google'a 108 bin avro para cezası verilmişti. Çek Cumhuriyeti'nde de Street View uygulaması yasak.
Street View, Google Maps'in bir devamı olarak çalışıyor. Street View'de internet üzerinden sokaklarda dolaşmak mümkün oluyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...