Gmail için yeni özellik: Kullanıcılara zaman kazandıracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gmail için yeni özellik: Kullanıcılara zaman kazandıracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Gmail, dünyanın en çok kullanılan e-posta istemcisi konumunda yer alıyor. Firma, bunu sürdürmek için tüm kullanıcıların işine yarayacak yeni bir Gmail özelliği ekledi.

Dünyanın en çok kullanılan e-posta istemcisi Gmail'e yeni bir eklenti geldi. "En iyi sonuçlar" adlı eklenti, adından da belli olduğu gibi arama kısmında sadece en iyi sonuçları gösterecek. 

GOOGLE, MAKİNE ÖĞRENİMİ MODELLERİNDEN DESTEK ALACAK

Gmail kullanıcıları, en iyi sonuçlar eklentisi sayesinde aradıkları bilgilere daha az çaba harcayarak kısa sürede ve pratik bir şekilde ulaşabilecekler. Böylece herhangi bir arama yaparken uzun listeler arasında zaman kaybetmeyecekler.

Gmail için yeni özellik: Kullanıcılara zaman kazandıracak

Google tarafından belirtilen bilgilere göre bu eklentide makine öğrenimi modellerinden destek alacaklar. En iyi sonuçlar bölümünün dışında kalan sonuçlar ise tarihe göre sıralanacak ve "tüm sonuçlar" bölümünde olacak. Yani yeni eklenen "en iyi sonuçlar" bölümünde aradığı sonucu bulamayan Gmail kullanıcıları, tüm sonuçlar kısmında bulabilecek.

Google, Gmail bölümüne eklediği özelliği sunarken şu açıklamaları yaptı:

"Gmail'de mobil cihazlarda arama deneyimini iyileştirme çabalarımızın bir parçası olarak, tam olarak aradığınızı daha az çabayla bulmanıza yardımcı olan bir özelliği kullanıma sunuyoruz."
 
"Gmail'de arama yaparken makine öğrenimi modelleri, arama sorgunuzla en iyi eşleşen sonuçları size göstermek için arama terimini, en son e-postaları ve diğer ilgili faktörleri kullanır. Bu sonuçlar artık özel bir bölümde listenin en üstünde görünecek ve ardından tüm sonuçlar yeniliğe göre sıralanacak."
 
(Android Central ve Google Blog)
Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...