Gerçekçi mimikleriyle tanınan insansı robot Ameca geri döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
Gerçekçi mimikleriyle tanınan insansı robot Ameca geri döndü

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent Türkçe

İngiltere merkezli Engineered Arts'ın geliştirdiği insansı robot Ameca geri döndü! Uzun zamandır Tesla’nın ve Xiaomi’nin insansı robotları konuşulurken, Ameca’dan hiçbir haber yoktu. Ancak nihayet yeni bir video paylaşıldı.

Gerçekçi mimikleri ve bir insana son derece benzeyen yüzüyle tanınan Ameca, birkaç tanıtım videosu ile tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Ocak ayında ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen teknoloji fuarı CES’te ziyaretçilerin karşısına çıkan Ameca, bir süredir sessizlik içindeydi. Aylar sonra geliştirici firma Engineered Arts’tan yeni bir video geldi. Şirket, Ameca'yı daha da geliştirdiklerini ve robotun yüzüne 12 yeni aktüatör eklediklerini açıkladı. İnsansı robotun yüz ifadelerini taklit etmede daha başarılı hale geldiği belirtildi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, aktüatör bir mekanizmayı veya sistemi kontrol eden veya hareket ettiren bir tür motor. İnsansı robot, etkileyici mimiklerini bu teknolojiye borçlu. 

KENDİ MİMİKLERİNE BAKTI

Yeni paylaşılan videoda insansı robot Ameca aynanın karşısında kendi mimiklerini inceliyor ve yüz buruşturma, inanmama, iğrenme, acı ve öfke ifadeleri sergilemeyi başarıyor. 

Bununla birlikte, şirketin internet sitesindeki açıklamada Ameca ‘insansı robot teknolojisinin ön safı’ ve ‘dünyanın en gelişkin insansı robotu’ olarak tanımlanıyor. Ameca'nın etkileyici videolarını izleyen bazı internet kullanıcıları da onun ‘gelmiş geçmiş en gerçekçi insansı robot’ olduğunu düşünüyor.

Engineered Arts'ın YouTube'da paylaştığı Ameca'nın yeni görüntüleri;

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...