Gelecekte camı olmayan televizyon, kullan-at bilgisayar bizi bekliyor

Gelecekte camı olmayan televizyon, kullan-at bilgisayar bizi bekliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyada yaşayan en zeki insan olarak kabul edilen Dr. Michio Kaku'ya göre camı olmayan TV'ler, kullan-at bilgisayarlar, robot doktorlar bizi bekliyor.

Gelecekte bizi nasıl bir teknoloji bekliyor? Dünyada yaşayan en zeki insan olarak kabul edilen ünlü fizikçi Dr. Michio Kaku'ya göre gelecek yapay zeka nano teknolojinin olacak. Camı olmayan televizyonlar, kullan-at bilgisayarlar gelecekte bizi bekliyor. nbsp;
Turkcell Teknoloji Zirvesi ikinci ve son gününde ünlü fizikçi Kaku'yu ağırladı. Michio Kaku, "Gelecek 20 yıl" başlıklı sunumunda gelecekle ilgili öngörülerini şöyle sıraladı: "Gelecekte biyoteknoloji, yapay zekâ ve nano-teknolojinin gelişmesiyle tüm endüstrilerin tek tek dijitalleşeceğini söyleyebiliriz. Bilgisayar çiplerinin fiyatı 1 kuruşa düşecek. Ulaşım, tıp, eğitim dijitalleşecek. Oturma odanızın dört duvarı dijital ekranlarla kaplı olacak. Camı olmayan 3D televizyonlar izleyeceğiz. Ofislerde PC olmayacak, kullan-at bilgisayarlar olacak. Duvar kağıdının önüne geçip "robot doktor"a muayene olabileceksiniz. İnternetten alışveriş yaparken 3 boyutlu olarak vücut ölçülerinizi bulutta sakladığınızdan aldığınız her şey üzerinize olacak. Seri üretim değil seri kişiselleştirme mümkün olacak. Tüm bunların sonucunda, "mükemmel kapitalizm"e doğru gidiyoruz. Yani geleceğin kazananı tüketici olacak."
İkinci günün açılış oturumunda konuşan Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş da, mobil bir neslin geldiğini belirterek, "Yani şimdiden söyleyebiliriz, mobil nesil iş dünyasında oyunun kurallarını değiştirecek" diye konuştu. nbsp;

1 avroyu, 1 liraya eşitlemek istiyorsak teknoloji şart nbsp;

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, küresel pazarlardan pay almanın en önemli yolunun Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik ürünlerden geçtiğini belirterek, "Türkiye 1 avroyu, 1 liraya eşitlemek istiyorsa teknolojiye yapmak zorunda" dedi. 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesinde konuşan Bakan Işık, bunun için nitelikli insan kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. Işık, "Nitelikli insan için de eğitim sisteminde bir mantalite değişikliği şart. Çocuklarımıza adeta bilgi yüklüyoruz. Hard diskler gibi yetiştirmek yerine, kendi benliklerini bulmalarından itibaren bilimi seven, değerlerimizle bezenmiş, girişimci ruhlar olarak yetiştirmeliyiz" diye konuştu.
Ömer Temür İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...