Gaming İstanbul’a akın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gaming İstanbul’a akın

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ

Dünyanın en büyük 8 uluslararası oyun ve e-Spor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul (GIST) Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Her yaştan oyunseverin akın ettiği Gaming İstanbul’da PC’den konsola, mobil oyunlardan e-Spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunu ziyaretçilerle buluşuyor. Etkinliğe katılan ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-Spor karşılaşmalarına ve turnuvalara katılırken, ünlü internet yayıncılarıyla da bir araya geliyor.

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, hemen her ülkeden oyun dünyası profesyonellerini ağırladıklarını belirterek, “Ağırlıklı Avrupa, Asya ve Amerika ülkelerinden yatırımcı, oyun yayıncısı, stüdyo yöneticileri ve pazarlama/satış uzmanları geliyor. Bu yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi, 3 binin üzeri profesyonel ve basın katılımı hedefliyoruz” dedi. Eryürek oyun sektörüne yönelik şu bilgileri verdi: 36 milyon aktif oyuncuya sahibiz. Oyunlara veya oyun içi mağazalarda para harcayan oyuncu sayımız ise yaklaşık 12 milyon seviyesinde. e-Spor olarak da profesyonel oyuncu sayısı 600 civarında seyrediyor. Global pazar büyüklüğü konusunda 175-187 milyar dolar arası ölçümlemeler var, yaklaşık 180 milyar dolar diyebiliriz. Türkiye oyun pazarı büyüklüğü konusunda elimizde kesin veri yok, son açıklanan veri 2020 yılında 1 milyar doların üzerine çıktığı yönünde. Tahminimi sorarsanız, 1,4 milyar dolar büyüklüğe ulaştığımıza kesin gözüyle bakıyorum. Yatırımlar tarafından sektörü ele alacak olursak 2022’de 424,7 milyon dolar yatırım aldık. İstanbul, geçen yıl Londra’nın ardından Avrupa’da oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği ikinci kent oldu. İstanbul, dünya genelindeki değerlendirmede ise beşinci sırada.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...