Microsoft'ta kolay lokma yok! FTC Activision Blizzard'ın satışına karşı harekete geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft'ta kolay lokma yok! FTC Activision Blizzard'ın satışına karşı harekete geçti

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alımı kolay olmayacak. Oyun sektöründe rekabete zarar vereceği endişesiyle satın alımı engellemeye yönelik son karar FTC'den geldi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Activsion Blizzard'ı satın almasını engellemek için dava açıyor. Öte yandan FTC, şimdi birleşme için son tarih olan 18 Temmuz'dan önce anlaşmayı durdurmak için adımlar atıyor. FTC, satın alımı engellemek için bir ihtiyati tedbir talebinde bulundu.

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith, teknoloji sitesi Engadget'e yaptığı açıklamada, şirketin tedbir kararının 'yasal süreci hızlandırdığına' ve birleşmenin daha erken ilerlemesine yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Önceki açıklamalarda Microsoft, anlaşmayı küçümsemiş ve Activision Blizzard'ın 'olması gereken' oyunlara sahip olmadığını iddia etmişti. Hatta Sony'nin daha kaliteli ayrıcalıklara sahip olduğunu ifade etmişti. Ancak FTC, Activision'ın birkaç popüler oyun yayıncısından biri olduğunu belirtiyor.

MICROSOFT'UN ÖNÜNDEKİ ENGELLER BİTMİYOR

FTC'nin açtığı dava, Ağustos ayında görülecek. Eğer komisyon, satın alıma karşı oy kullanırsa Microsoft sonuca itiraz etmek için bir federal mahkemeye başvurabilecek. 

Bu arada, FTC'nin tedbir kararı, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'nin 68,7 milyar dolarlık satın almayı engelleyeceğini açıklamasından haftalar sonra geldi. Düzenleyici kurum, Microsoft'un yüzde 70'e varan pazar payına sahip olarak video oyun sektörünü tekelleştireceğini belirtiyor. 

Öte yandan Microsoft, satın alım konusunda bazı başarılar elde etti. Örneğin, Avrupa Birliği anlaşmaya yeşil ışık yaktı. Şirketin ilerlemek için açıkça ABD ve Birleşik Krallık desteğine ihtiyacı var ve bu ülkelerin düzenleyicilerini tatmin edecek tavizler verebileceğinin garantisi yok.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...