FM bandına sığamadık!

FM bandına sığamadık!

TEKNOLOJİ Haberleri

Birçok kişinin ilgiyle takip ettiği elektronik müzik yayını yapan radyo istasyonu Dinamo çok net bir karar verdi.

Kısa süre önce FM bandındaki yayınlarına son veren radyo istasyonu Dinamo FM artık sadece internet üzerinden dinlenebiliyor. Bu kritik kararı, Dinamo.fm'den Muzo Berberoğlu bize anlattı...

Sadece online yayın kararını nasıl aldınız?

Yayına başladığımız günden beri çok şey değişti. Buna ayak uydurmuş olsak bile, daha büyük değişiklikler yapmanın zamanı gelmişti. Tek bir FM kanalına sığmakta zorlandığımızı düşünüyorduk. Ayrıca çok ciddi bir uluslararası dinleyici kitlemiz var. nbsp;

Online yayıncılık ile maliyetlerinizi karşılamanız mümkün olacak mı?

Analog yayıncılığa nazaran maliyetlerimizin düştüğünü de gözardı etmemek lazım. Artık yıllık ve aylık abonelik karşılığında daha fazla kanaldan, reklamsız yayın yapıyoruz.

Sizi dinlemeye devam etmek isteyenlerin ne yapması gerekiyor, özellikle direksiyon başında? nbsp;

Her zaman mobil web sitemizi ve iPhone uygulamamızı kullanabilirler. Artık neredeyse her arabada bulunan AUX veya USB girişine mobil cihazınızı bağlayarak veya varsa Bluetooth bağlantısını kullanarak bizi FM'e nazaran çok daha kaliteli bir şekilde dinleyebilirler.

Dinamo'nun sosyal medyadaki tanınırlık ve gücünü nasıl görüyorsunuz?

Bizi her zaman çok yakın takip eden bir çekirdek kitlemiz var. Sosyal medyada aktifiz.

Sosyal medya stratejiniz nasıl olacak?

Stratejimiz yok. İçimizden geldiği gibi… Facebook olsun, Twitter olsun, Soundcloud olsun takipçi kitlemizin organik olarak oluşmasına önem vermeye devam edeceğiz.

İnternet radyolarının geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Özellikle bağımsız radyoların geleceğini internette görüyoruz, gidişat belli değil mi?

KADİR SÖNMEZ - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...