Flaş ayrılık! Tesla Türkiye Genel Müdürü istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: Emre Özpeynirci
- Güncelleme:
Flaş ayrılık! Tesla Türkiye Genel Müdürü istifa etti

TEKNOLOJİ Haberleri  / Emre Özpeynirci

Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer'in istifa ettiği öne sürülüyor. Geçtiğimiz haftalarda Geçer, Starlink Türkiye'nin Genel Müdürü olarak atanmıştı. İşte detaylar...

Elektrikli otomobil pazarının zirvesinde yer alan Tesla'dan flaş ayrılık geldi! Bu yılın Nisan ayından itibaren Türkiye pazarında resmi olarak hizmet vermeye başlayan Tesla Türkiye'nin Genel Müdürü Kemal Geçer görevinden istifa etti.

TESLA TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ KEMAL GEÇER NEDEN AYRILDI?

Emre Özpeynirci'nin aktardığı bilgilere göre Kemal Geçer, Tesla ile görüş ayrılıkları yaşaması üzerine görevinden ayrılma kararı aldı. Geçer'in sözleşmesinin 15 Kasım'da sona ereceği ve yenilenmeyeceği ortaya çıktı. Belirlenen tarihe kadar ise Geçer'in izne gönderildiği ifade edildi. Özpeynirci'nin paylaştığı ifadeler şunlar oldu:

"Biraz konuyu araştırdım ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim; Türkiye’de 4 ay gibi kısa sürede 10 binden fazla aracı teslim eden Tesla’nın Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, bilmeyenler için Lufthansa’dan (Almanya) yani otomotiv sektörü dışından transfer edilen birisi.

Otomotiv sektöründen gelmediği için en başından beri eleştiri oklarının da hedefindeydi. Ama buna rağmen az kişiyle tahminlerin üzerinde satış yapınca dikkat çekti. Ama son dönemde Tesla merkezle yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünden gergin olduğu belirtilen Geçer’in böylesine bir süreçte 2 hafta yurtdışına tatile çıkmasıyla da dedikodu kazanı kaynadı.

Geçer’in Tesla merkezle anlaşmazlığının ise zayıf olan satış ve satış sonrasına gerekli yatırım desteğini vermemelerinden kaynaklandığı söyleniyor. Yani İstanbul dışında ne bir showroomları ne de doğru dürüst servis noktaları ve teslimat noktaları var. Bence Tesla, Türkiye’de bu kadar araç satabileceğini düşünmediği için en başta yapması gereken yatırımı aslında yapmamış.

Şimdi Kemal Geçer yönetiminde 10 binden fazla araç teslim edip, buna rağmen yeterli satış sonrası noktası olmayınca, müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkmaya başlamış. Geçer’in bu duruma sinirlendiği ve yorgunluğunu gerekçe göstererek tatile çıktığı iddia ediliyor. Ama birinci ağızdan bir ayrılma veya istifa olmadığını öğrendim.

Bu arada önemli bir ayrıntı; Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki görüşmesi sonrası Türkiye’de Starlink’i de Kemal Geçer’e bağladıklarını öğrendim. Sonuç olarak Kemal Geçer’in 10.200 adetlik teslimattan sonra satışlarda biraz frene basacağı ve bu süreçte altyapı yatırımlarına ağırlık vereceği söyleniyor. Bekleyip göreceğiz…"

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Emre Özpeynirci, iddialarını güçlendirecek şu açıklamalarda bulundu:

"Yalanladı ama doğruymuş Tesla Türkiye'den ayrıldığı iddiaları üzerine aradığım @Kemal_Gecerr  durumu yalanlasa da, meğer 2 yıllık sözleşmesi 15 Kasım'da bitiyormuş ve yenilenmeyecekmiş. Bu süre zarfında da izne gönderilmiş. Sebebi ise görüş ayrılığıymış. @MursitUnat yazdı ben de gazetecilik yapıp iddia sahibini aradım, cevabını yazdım.  Ama son durum buymuş..."

KEMAL GEÇER, STARLİNK TÜRKİYE'NİN BAŞINA GEÇTİ

Tesla Türkiye'deki görevine veda ettiği öne sürülen Kemal Geçer'in geçtiğimiz haftalarda Starlink Türkiye Genel Müdürü görevine getirildiği ortaya çıkmıştı. Geçer'in şirketin başına geçmesiyle alakalı karar Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

Flaş ayrılık! Tesla Türkiye Genel Müdürü istifa etti

KEMAL GEÇER KİMDİR?

Tesla Türkiye Genel Müdürü olarak bilinen ve yakın zaman önce Starlink Türkiye Genel Müdürü olarak atanan KemalGeçer, resmi internet sitesi üzerinde kendisini şu cümleler ile anlatıyor:

"İlk startup girişimimi henüz 18 yaşında iken kendi birikimlerimle kurdum. Bu deneyimimi başka girişimcilikler takip etti. Bunun yanı sıra 4 farklı Fortune500 Global şirketinde yurtdışında ve Türkiye'de farklı iş alanlarında ve çeşitli kademelerde çok heyecan verici görevler takip etti.

Elbette önemli olan iyi bir pozisyonda görev almaktan çok orada sağlanan katma değer. Bunlara örnek vermek gerekirse: henüz ‘Junior’ olarak çalıştığım M&A Danışmanlık şirketine 100 milyon dolarlık bir proje kazandırdım. DAX30 şirketlerine projelerde çalıştığım PwC’dan ayrıldığım gün kendi danışmanlık şirketimi kurdum ve bir girişimci olarak sıfırdan başlayıp, ekip kurup, danışmanlık projeleri almak müthiş bir mücadele deneyimi oldu.

Uluslararası projeler yönettikten sonra, sağlık sektöründe bir şirkette genel müdür olarak şirketin yeniden yapılandırmasını yönettim. Ve sadece 2 sene içerisinde EMEA bölgesinde 20 ülkede satış ağlarını oluşturdum. 31 yaşına geldiğimde Lufthansa Group'un en genç Genel Müdürü olma fırsatını yakaladım.

Bu son 5 sene içerisinde Türkiye havacılık tarihinin en zor dönemini geçirmesine rağmen daralan yüksek rekabetçi pazarda payımızı artırarak pazarı ‘over-perform’ edebildik. Bu süre içinde bir çok üniversitede, ekonomi zirvelerinde ve uluslararası şirketlerin daveti üzerine konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyorum."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Emre Özpeynirci
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...