Film sahneleri gerçek oluyor! Metaverse'de artık acıyı hissedebileceğiz

Düzenleyen:
Film sahneleri gerçek oluyor! Metaverse'de artık acıyı hissedebileceğiz

TEKNOLOJİ Haberleri

Evlilikten partilere kadar hayatımızın her alanına giren Metaverse dünyasında yeni bir boyuta geçiliyor. Tokyo merkezli Sony destekli bir şirket olan H2L, özel çabalar ile geliştirdiği ve üzerinde bayadır çalıştığı elektrik simülasyonu kullanan bir kol bandı geliştirdi. Geliştirilen bu bandın temel amacı ise acıyı iletmek. Sanal gerçeklik oyunları için kullanılacak olan bantlar insan derisinde bir kuş gagalaması veya rüzgarı hissine yakın bir his verecek. Atılan bu adım ile birlikte bilimkurgu filmlerindeki sahneler gerçek olacak.

Metaverse evreninden ilkler yaşanmaya devam ediyor. Tokyo merkezli H2L tarafından geliştirilen kol bantları ile Metevarse evrenindeki ağrılar hissedilebilecek. Özel teknoloji ile geliştirilen kol bantları ile kullanıcılar vücutlarında bazı ağrıları duyar hale gelecek. Atılan bu adım ile Metaverse dünyası yeni bir evrene taşınmış olacak. 

FİZİKSEL ACIYI İLETEN KOL BANDI

Tokyo merkezli Sony destekli bir şirket olan H2L, fiziksel acıyı iletmek için elektrik simülasyonu kullanan bir kol bandı geliştirdi. Geliştirilen bu kol bandı ile bilimkurgu dizisi Black Mirror’un sahneleri akıllara geldi.

Film sahneleri gerçek oluyor! Metaverse'de artık acıyı hissedebileceğiz

HAREKET SENSÖRLERİNE SAHİP

Özel teknoloji ile geliştirilen ve elektrikli simülasyonun kullanılacağı kol bantları Metaverse'de ağrının hissedilmesini sağlayacak. UnlimitedHand adı verilen kol bandı, kas hareket sensörlerine sahip olacak.

İŞ ALANLARI AÇILACAK 

Yavaş yavaş geleceği şekillendiren bir yapıya bürünen metaverse, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) kulaklıkları ve akıllı gözlüklerle erişilebilir olacak ve iş, eğitim, oyun ve hatta müzik etkinlikleri için kullanılabileceği belirtiliyor.

Film sahneleri gerçek oluyor! Metaverse'de artık acıyı hissedebileceğiz

KUŞ GAGALAMASI VEYA RÜZGAR HİSSİ VERECEK

H2L'nin UnlimitedHand adlı kol bandı, el hareketleri ve konumu tanıyan kas hareket sensörlerine sahip ve metaverse içindeki avatarın hareketlerin, doğru bir şekilde kopyalamasını sağlayacak. H2L, kol bandı hakkında "Bu teknolojiyi oyun kumandamıza entegre ederek, bedensel karşılaşmalar ve oyunlarda hasara neden olma durumları gibi etkiler şahsen hissedilebilir" açıklamasını yaptı. Sanal gerçeklik oyunları için kullanılabilecek olan bantları insan derisinde bir kuş gagalaması veya rüzgarı hissine yakın bir his verecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...