Facebook'un logosu değişti: Aradaki farkı görebilecek misiniz?

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News
- Güncelleme:
Facebook'un logosu değişti: Aradaki farkı görebilecek misiniz?

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent News

Sosyal medyanın amiral gemisi Facebook, yeniden logo değişikliğine gitti. Platformun yeni logosu gündem oldu.

Meta, Facebook platformunun logosunu değiştirdi. Yeni tasarımın 'daha cesur, heyecan verici ve kalıcı' bir olduğunu iddia eden şirket, logoyu, birkaç küçük değişiklikle daha koyu maviye dönüştürdü. Sosyal medya şirketi blog açıklamasında, ilk bakışta pek fark edilmeyen 'ince' logo değişikliğini "Facebook'un temel mavi renginin daha kendinden emin bir ifadesi" olarak tanımladı. 

Facebook'a göre, logonun küçük bir 'f' harfi olması uygulamada görsel olarak daha erişilebilir olmayı ve 'f' harfinin diğerlerinden daha güçlü bir kontrastla öne çıkmasını sağlıyor.

Açıklamada, "Yenilenen logonun tanıdık ama aynı zamanda dinamik, gösterişli ve uygulamada zarif olmasını sağlamak istedik. Bu ince fakat önemli değişiklikler, ileriye doğru hareket hissi ile optik dengeyi elde etmemizi sağladı." ifadesine yer verildi.

Facebook'un logosu değişti: Aradaki farkı görebilecek misiniz?

FACEBOOK, LOGO İLE SINIRLI KALMAYACAK

Yıllar geçtikçe sosyal medya platformunun logosu, kare sınırları olan bir logodan başlayarak mevcut dairesel tasarıma kadar bir dizi değişikliğe uğradı. Şirket, yeni logonun 'tutarlı bir yaklaşım oluşturmak ve genel okunabilirliği artırmak' için özel yazı tipini (Facebook Sans) ve yeniden tasarlanmış bir kelime işaretini ve logosunu kullandığını söylüyor.

Yeni tasarım sosyal medyada çok konuşuldu. Birçok kullanıcı, eski ve yeni logolar arasında fark göremediklerini belirtti.

Meta'nın önümüzdeki günlerde markanın tasarımı için muhtemelen daha fazla değişiklik planlaması bekleniyor; şirket Çarşamba günkü blogunda en son değişiklikleri uygulama için 'yenilenmiş bir kimlik sisteminin ilk aşaması' olarak tanımladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...