Eski yöneticiden TikTok için 'casusluk' suçlaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski yöneticiden TikTok için 'casusluk' suçlaması

TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok uzun süredir Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılarının verilerini topladığı ve Çin hükümetine aktardığı nedeniyle gündemde yer alıyor. Sosyal medya platformu şimdi yine bağlı olduğu şirket BytDance'ın eski yöneticisinden gelen benzer iddialarla dikkat çekti.

ByteDance'ın eski yöneticisi Yintao Yu, 2018 yılında şirketten kovuldu. Eski yönetici şirketten ayrıldıktan sonra yıllar geçmesine rağmen Çin Kömünist Partisi'nin ABD'li TikTok kullanıcı verilerini erişimi olduğunu iddia etti. Eski yönetici Yu, Çin Kömünist Partisi'nin şirket içinde TikTok tarafından oluşturulan verilere üstün erişim sağlayan bir arka plan kanalına sahip olduğunu belirtiyor.

ABD, CASUSLUK NEDENİYLE TIKTOK'U ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

ABD milletvekileri ve yetkililer daha önce 34 eyalette hükümet cihazlarından TikTok'u engelledi. Devlet bu kararı verirken sosyal medya platformunun yeteri kadar güvenli olmadığını ve Çin'e bilgi sızdırdığını neden olarak göstermişti.

ByteDance ise davayı temelsiz olarak nitelendirdi. Ayrıca bunun bir şiddet olduğunu ve bununla mücadele edeceğini belirterek eski yöneticinin şirkette "bir yıldan daha az" süre çalıştığını açıkladı.

Eski yönetici Yintao Yu casusluk iddiaları dışında başka açıklamalar da yaptı. Yu'nun konuyla ilgili belirttiklerine göre TikTok, Instagram ve Snapchat gibi rakip sosyal medya platformlarından içerik çalıyor.

Hatta ana şirket ByteDance, TikTok'un kullanıcı sayısının yüksek göstermek için sahte kullanıcı bile ekliyor. Ek olarak da ByteDance, Çin Kömünist Partisi'ne propagandasını yaparken da destek oluyor.

Öte yandan ABD eyaletlerinden Montana, uygulamanın kendi sınırları içerisinde herhangi bir uygulama mağazasında sunulmasını engelleyen bir yasa çıkardı. 2024 yılında valinin imzalamasıyla birlikte yasa yürürlüğe girecek ve TikTok Montana sınırla içerisinde tamamen yasaklanacak.

(PhoneArena)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...