Elon Musk'tan yapay zeka hamlesi: Kendi şirketini kurdu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan yapay zeka hamlesi: Kendi şirketini kurdu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Hızla artan yapay zeka yarışı, dünyanın en popüler iş insanı Elon Musk'ı da etkiledi. Musk, ChatGPT'nin yükselişini göz ardı etmedi ve kendi yapay zeka şirketini kuruyor. Hatta şirkete şaşırtmayacak bir isim de verdi.

Elon Musk, son dönemde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yapay zekayı eleştirmeye başladı. Hatta ChatGPT için bile birçok paylaşım yaptı. Bugün Engadget tarafından yayınlanan habere göre Elon Musk, kendi yapay zeka şirketini kuruyor. İş insanı, şirketin adını da X.AI.Corp. yaptı. Musk, geçen günlerde de kısa süre önce satın aldığı Twitter'ın adını X Corp olarak değiştirdi.

Musk'ın şirketlerinin tamamını işleten Jared Birchall, geçen ay Nevada Dışişleri Bakanı'na sunduğu dosyada X.AI şirketini bünyesine kattı. Bu haber üzerine birçok yabancı kaynak, Elon Musk'ın bu şirketle OpenAI ve Dall-E adlı iki büyük yapay zeka şirketine rakip olacağını belirtti.

ELON MUSK YAPAY ZEKA ALANINA YABANCI DEĞİL

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Elon Musk, 2015 yılında OpenAI'ın kuruluşunda yer aldı. Fakat OpenAI'ın şu anki CEO'su Sam Altman ile anlaşamadığı için 2018 yılında şirketten ayrıldı. Bu arada, OpenAI şirketi, dünyayı kasıp kavuran ChatGPT isimli sohbet robotunun da geliştiricisi. 

Ayrıca kısa süre önce ortaya çıkan haberlere göre Elon Musk, 10.000 adet işlemci birimi satın aldı. Ünlü yapay zeka şirketi olan DeepMind'in iki eski çalışanını işe aldı.

Elon Musk dışında diğer teknoloji devleri de yapay zeka yarışına katılmaya devam ediyor. Amazon, Bedrock; Google da Bard adlı yapay zeka aracını tanıttı. Ama tüm bunlar, OpenAI tarafından geliştirilen ve ChatGPT'nin popülerliğinin önüne geçemedi.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...