Elon Musk'tan Threads'a darbe! Twitter'dan resmen kazıdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan Threads'a darbe! Twitter'dan resmen kazıdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'daki karışıklıklardan yararlanmak için metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ı kurdu. Threads sadece birkaç gün içinde 100 milyon aboneyi aşarak en hızlı platform konumunda yer alıyor. Fakat Elon Musk bu durumdan hiç de memnun değil.

Mark Zuckerberg'in Threads'ı sunması üzerine Elon Musk sürekli olarak tepki göstermeye başladı. Hatta Musk, sinirine yenik düşerek Zuckerberg'i bir kafes dövüşüne bile davet etti. İş insanının söylediği eleştiriler ve kafes dövüşü teklifinden sonra Threads için yaptığı son hareket internet tarihinin çok konuşulacak bir detayı olacak.

ELON MUSK, TWITTER ARAMALARINDA THREADS LİNKLERİNİ ENGELLEDİ

9To5Mac tarafından bugün ortaya çıkan habere göre Elon Musk, Twitter arama linklerinden Threads linklerini engelledi. Firma bu değişikliği yaptığını da onayladı. Değişiklik üzerine Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino, sosyal medya platformu için şu sözleri paylaştı:

"Twitter'da herkesin sesi önemlidir. Tarihin gelişimini izlemek, tüm dünyada gerçek zamanlı bilgileri keşfetmek, fikirlerinizi paylaşmak veya başkaları hakkında bilgi edinmek için burada olun. Twitter'da gerçek ses olabilirsiniz. Twitter topluluğunu siz oluşturdunuz ve bunun yeri doldurulamaz burası sizin genel meydanınız. Taklit ediliyoruz ancak Twitter topluluğu asla kopyalanamaz."

Öte yandan genel arama kısmında herhangi bir sorun bulunmuyor. Twitter kullanıcıları Threads ile ilgili arama yaparak her paylaşıma ulaşma imkanı buluyorlar.

Elon Musk'ın Threads karşısında sergilediği tutum ilk değil. İş insanı geçen yıl Twitter kullanıcılarının Mastodon'a geçiş yapması üzerine benzer bir hamle yapmıştı. Musk, sosyal medya platformu içinde kullanıcıların Mastodon linki vermesini engelledi. Twitter patronu bu şekilde rakip platformun büyümesini engellemeye çalıştı.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...