Elon Musk kendini kovacak... Sonucu kabul edeceğim' diyerek paylaşmıştı... Anket sonuçlandı: Twitter'da istifa vakti!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk kendini kovacak... Sonucu kabul edeceğim' diyerek paylaşmıştı... Anket sonuçlandı: Twitter'da istifa vakti!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk sosyal medya hesabından yine herkesi şok eden bir anket başlattı. Twitter'ı satın aldığı günden bu yana hamleleri eleştirilen milyarder iş insanı, Twitter'da yaptığı ankette 'Twitter'dan istifa edip etmemesi gerektiğini' kullanıcılara sordu. Peki, Elon Musk Twitter'dan istifa edecek mi?

Twitter'ı satın aldığı günden bu yana çalışanlar ve reklam verenler başta olmak üzere birçok çevre ile sorun yaşayan Musk, "Twitter'ın başındaki kişi olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım." paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1604617643973124097

Twiter'ın yeni patronu Elon Musk, anketi başlatmasının ardından yaptığı paylaşımlarda, ayrılma konusunda 'ciddi' olduğunu belirtirken, "Ne dilediğine dikkat et, çünkü onu elde edebilirsin." ifadesini kullandı. Musk'ın anketinde 17 milyon 500 binden fazla kişi oy kullandı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın ayrılması, 42,5'i ise devam etmesi yönünde tercihini ortaya koydu. Daha önceki saatlerde Musk'ın ayrılmasını isteyenlerin oranı yüzde 58'in üzerine çıkmıştı. Milyarderin anketin ardından attığı bir tweette, "Güç isteyenler, onu en az hak edenlerdir." ifadesi ise dikkati çekti.

ELON MUSK'IN TWİTTER KARİYERİNİN ÖZETİ

Twitter'ı 28 Ekim'de 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, ilk iş olarak CEO dahil dört üst düzey yöneticiyi işten çıkardı ve sadece birkaç gün sonra Twitter'daki çalışan sayısını yarı yarıya azalttı. Kalan 3 bin küsur çalışana ise bir e-posta aracılığıyla ültimatom vererek, ya uzun saatler yoğun bir şekilde çalışmayı kabul edeceklerini ya da tazminatlarını alarak ayrılmaları gerektiğini söyledi. Musk'ın ültimatomundan sonra yaklaşık bin kişinin daha işten çıktığı tahmin ediliyor. Musk, kendisiyle aynı fikirde olmayan bazı çalışanlarını kovduğu için de eleştirildi. 

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla 'Twitter Dosyaları' adını verdiği bir ifşa süreci başlattı. İlk olarak, eski Twitter çalışanları ve ABD Başkanı Biden'ın ekibi arasında geçen diyalogları bizzat isimlerini ifşa ederek yayınladılar. Bu belgeler, Twitter'ın 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Biden'ın talebi üzerine Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkındaki haberleri sansürlediğini ortaya çıkardı.

Bir başka Twitter Dosyaları serisinde ise ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Kongre baskınından önce Twitter tarafından susturulmaya başlandığını ortaya çıkardılar ve Musk bu konuda, Twitter'ın seçimlere müdahale ettiğini ileri sürerek 'demokrasiye zarar verdiğini' dillendir. 

Ayrıca Musk, Twitter'ın politakısını ve kurallarını da değiştirmeye yönelik adımlar attı. Şimdiye kadar yalnızca tanınmış kişilere verilen doğrulanmış hesap rozeti yani mavi tik, Musk'ın döneminde ücretli hale geldi ve herkes tarafından satın alınabilir oldu. Mavi tikin önce piyasaya sürülüp sonra kaldırılması ve yeniden başlatılması tartışmaları alevlendirdi. 

Musk'ın Twitter serüveni bununla da bitmedi. En son hakkında paylaşım yapan bazı gazetecilerin Twitter hesaplarını askıya alması sonrasında tartışma konusu oldu. Birkaç teknoloji gazetecisi ve milyarderin özel jetini takip ederek konumunu Twitter'da yayınlayan 'ElonJet' hesabının sahibi Jack Sweeney'in hesabını kapatmıştı. Twitter kurallarında küçük bir değişiklik yapan Musk, bu hesapların kurallara uymadığı için askıya alındığı açıklamıştı.

Bu arada markalar da Twitter'a verdikleri reklamlarını kaldırıyor. Musk sık sık Twitter'ın mali durumunun kötü olduğunu dile getiriyor. 

(Haber Merkezi / AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...