Elon Musk'tan 'Putin'in füzelerinden korkmuyoruz' mesajı

Düzenleyen:
Elon Musk'tan 'Putin'in füzelerinden korkmuyoruz' mesajı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ukrayna'ya Starlink uydu interneti terminalleri bağışlayan Elon Musk, artık Rusya'dan korkmadığını söyledi. Milyarder iş insanı, daha önce Rusya'nın Starlink uydularını vurabileceğini söyleyerek endişelerini dile getirmişti.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, dünyanın en zengin insanı konumunda. SpaceX'in geliştirdiği uydu üzerinden geniş bant internet hizmeti sağlayan Starlink uyduları dünyanın dört bir yanında aktif. Musk, Ukrayna'ya Starlink terminalleri bağışlayarak geleneksel internet kaynakları kesilse bile ülkedekilerin iletişimini sürdürmesine yardımcı oluyor.

Elon Musk, daha önceki açıklamalarının aksine artık Rusya'nın Starlink uzay uydu ağını yok edemeyeceğini düşünüyor. Business Insider'a yaptığı açıklamada milyarder, Rusya'nın Starlink uydularını füzelerle yok edemeyeceğini dile getirdi: "Starlink'i ortadan kaldırmaya çalışırsanız, bu kolay değil. Çünkü 2 bin uydu var. Bu, çok sayıda uydu karşıtı füze gerektiği anlamına geliyor. Umarım bunu bir teste tabi tutmak zorunda kalmayız ama bence uyduları, uydu karşıtı füzeleri fırlatabileceklerinden daha hızlı fırlatabiliyoruz." 

Ukrayna Başbakanı Volodimir Zelenski'nin dünyaya seslenerek ülkesine yardım etmesini söyledikten sonra Musk, Starlink bağışı teklif etti. Ukrayna'nın Dijital Bakanı Mykhailo Fedorov, Starlink'in kilit bir rol oynadığını söyledi. 

ELON MUSK'TAN SAVAŞ AÇIKLAMASI

Bununla birlikte, Elon Musk işgale ilişkin de açıklama yaptı. Tesla ve SpaceX CEO'su, "Bunu bu gün ve çağda görmek şaşırtıcı. Bu tür şeylerin ötesine geçtiğimizi sanıyordum. Bu endişe verici." dedi.

Elon Musk, "Putin'in benden önemli ölçüde daha zengin olduğunu düşünüyorum." diyerek de çarpıcı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Elon Musk'ın 260 milyar dolarlık akıl almaz derecede yüksek bir servete sahip olduğunu da belirtelim. 

Bu arada, Rusya şimdiye kadar hiçbir zaman Starlink ağına füzelerle saldırmayı planladığının sinyalini vermedi. Ancak Ukrayna'yı işgale başladığı ilk günlerdeki bir uydu saldırısı ile bağlantılı olduğuna yönelik güçlü iddialar var.

Buna karşın, Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, hacker grubu Anonymous'un Roscosmos'a siber saldırı düzenlemesine yönelik iddiaların ortasında tüyler ürpertici bir mesaj verdi. Siber saldırıya uğradıklarını reddeden Rogozin, "Bunu yapmaya çalışan herkesi bunun aslında bir suç olduğu ve sert bir şekilde cezalandırılması gerektiği konusunda uyarmak istiyorum. Çünkü herhangi bir ülkenin uydu grubunu devre dışı bırakmak genellikle bir savaş nedeni, yani savaş sebebidir. Bunu organize edenleri arayacağız. İlgili ceza davalarının açılması için gerekli tüm materyalleri Federal Güvenlik Servisi, Soruşturma Komitesi ve Başsavcılık'a göndereceğiz." şeklinde konuştu. 

Musk'ın SpaceX'i sadece iki hafta önce yörüngeye 50 Starlink uydusu daha fırlattı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...